Små farsbrød på bål
60+ min

Små farsbrød på bål

Det er superhyggeligt at lave mad over bål. Her er et godt supplement eller alternativ til snobrødene.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små farsbrød på bål

Det er superhyggeligt at lave mad over bål. Her er et godt supplement eller alternativ til snobrødene.

Antal portioner

Fars

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk
  • 5 spsk rasp
  • 150 g bacon i tynde skiver

Tilbehør bålkartofler - se link

  • agurker skåret i stykker
  • tomater

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Fars

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hvidløg og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter raspen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Del farsen i 6 portioner og klem hver portion fast om en pind, så farsen har form som en tyk "pølse".

Sno baconskiverne omkring (sørg for det sidder godt fast). Steg farsbrødene over bålets gløder ca. 10 min., til farsen er gennemstegt og baconen gylden. Drej pindene langsomt under stegningen.

Tips

De små farsbrød kan tilberedes i ovn. Læg dem (uden pinde) på en rist i bradepanden. Grill farsbrødene øverst i ovnen, ca. 3 min. på 4 sider (ca. 12 min. i alt).

Husk at klargøre 6 lange pinde til snobrød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 39 %
Print