Små flødekarameller
60+ min

Små flødekarameller

Hjemmelavet karameller smager fantastisk og er sjove at lave. Husk at foretage karamelprøven, så karamellerne får den rette konsistens.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små flødekarameller

Hjemmelavet karameller smager fantastisk og er sjove at lave. Husk at foretage karamelprøven, så karamellerne får den rette konsistens.

96 karameller pr. portion

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Bring vand, eddike og sukker i kog i en gryde (ca. 3 liter). Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 15 min., til den er svagt lysegul. Tag gryden af varmen og rør natron i. Pisk fløden i lidt efter lidt. Bring flødeblandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under omrøring i 20-30 min. Foretag efter de 20 min. en karamelprøve: Dyp en teskefuld af karamelblandingen i koldt vand i ca. 15 sek. Hvis den kan trilles til en blød og elastisk kugle, er karamellen færdig, ellers fortsættes kogningen lidt endnu - og man foretager endnu en karamelprøve. Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir (ca. 18 x 24 cm). Løft efter ca. ½ time den let stivnede karamel ud af formen ved hjælp af bagepapiret. Skær karamellen igennem 15 gange på den lange led og 5 gange på den korte, så der bliver 96 flødekarameller (ca. 1½ x 3 cm). Stil karamellerne tildækket i køleskabet til næste dag. Pak flødekaramellerne enkeltvis i fx guldfolie eller bagepapir og opbevar dem i en dåse i køleskabet.

Tip

Flødekaramellerne kan dyppes i smeltet, mørk kogechokolade.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8100 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

Vil du have vin til din karamel, skal vinen være rigtig sød! Sherrytypen pedro ximenez (forkortes "PX") vil være et godt bud. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade