Små flødekarameller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet karameller smager fantastisk og er sjove at lave. Husk at foretage karamelprøven, så karamellerne får den rette konsistens.

Ingredienser

96 karameller pr. portion

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, eddike og sukker i kog i en gryde (ca. 3 liter). Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 15 min., til den er svagt lysegul. Tag gryden af varmen og rør natron i. Pisk fløden i lidt efter lidt. Bring flødeblandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under omrøring i 20-30 min. Foretag efter de 20 min. en karamelprøve: Dyp en teskefuld af karamelblandingen i koldt vand i ca. 15 sek. Hvis den kan trilles til en blød og elastisk kugle, er karamellen færdig, ellers fortsættes kogningen lidt endnu - og man foretager endnu en karamelprøve. Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir (ca. 18 x 24 cm). Løft efter ca. ½ time den let stivnede karamel ud af formen ved hjælp af bagepapiret. Skær karamellen igennem 15 gange på den lange led og 5 gange på den korte, så der bliver 96 flødekarameller (ca. 1½ x 3 cm). Stil karamellerne tildækket i køleskabet til næste dag. Pak flødekaramellerne enkeltvis i fx guldfolie eller bagepapir og opbevar dem i en dåse i køleskabet.

Tip

Flødekaramellerne kan dyppes i smeltet, mørk kogechokolade.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8100 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

Vil du have vin til din karamel, skal vinen være rigtig sød! Sherrytypen pedro ximenez (forkortes "PX") vil være et godt bud. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade