Små grove speltbrød

Nøglehulsmærket opskrift

Små grove speltbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

Disse små grove brød egner sig til det meste og mætter godt. Prøv dem til morgenmaden, madpakken eller som tilbehør til salat og kød.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt fuldkornsspeltmel tilbage). Rør dejen sammen med en grydeske - dejen er fast. Tag den evt. ud på bordet og ælt den godt. Kom dejen tilbage i skålen og dæk den med fx et låg. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul den ud (ca. 30 x 35 cm). Læg dejen på en plade med bagepapir og rids dejen dybt i 24 stykker. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 1 time. Bag de små grove speltbrød midt i ovnen.

Bagetid

25-30 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 142,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: