Små ostesouffléer og krydrede linser

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Server de små ostesouffléer som forret pyntet med persille, pinjekerner og granatæblekerner.

Ingredienser

Antal portioner
  • 75 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 1 dl)
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ spsk rapsolie
  • 1 spsk vand
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk hakket frisk rød chilipeber
  • ¼ tsk groft salt

Ostesouffléer

  • 25 g pinjekerner
  • 1 dl blade af bredbladet persille
  • ½ dl kerner fra granatæble

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl linserne godt. Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 18 min. Lad dem dryppe af i en sigte. Bland olie, vand, eddike, chili og salt sammen med de varme linser i en skål. Stil linserne tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ostesouffléer

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i på én gang og bag blandingen godt sammen. Rør mælken i og lad blandingen koge ved svag varme i ca. ½ min. Tag gryden af varmen og rør først osten i og dernæst de sammenpiskede æg, chili og salt. Fordel dejen i 8 smurte små, ovnfaste souffléforme (a ca. 1½ dl). "Skær" med en kniv rundt langs kanten af formene, så hæver de små souffléer bedre. Bag souffléerne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 20 min. da souffléerne let falder sammen.

Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist i ca. 2 min. under omrøring. Skru ned til jævn varme og rist kernerne i yderligere ca. 2 min.

Fordel persillebladene på tallerkener - lav plads til ostesouffléerne. Læg de krydrede linser og granatæblekerner på persillen og drys med pinjekerner. Stil souffléerne på tallerkenerne og server straks - souffléerne kan ikke vente.

Tips

Kom dejen i én form (ca. 1½ liter) - bag ca. 50 min. ved 175°. Souffléerne kan stå tildækket i køleskabet ca. 4 timer inden bagning.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Frysetip

Kan fryses inden bagning. Tøs op og bages.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 56 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til disse spændende souffleer bør der serveres en fyldig hvidvin med lidt sødme til at matche chilien. Pinot gris fra Alsace vil være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost