Små ostesouffleer og krydrede linser
60+ min

Små ostesouffleer og krydrede linser

Server de små ostesouffleer som forret pyntet med persille, pinjekerner og granatæblekerner.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små ostesouffleer og krydrede linser

Server de små ostesouffleer som forret pyntet med persille, pinjekerner og granatæblekerner.

Antal portioner
  • 75 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 1 dl)
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ spsk rapsolie
  • 1 spsk vand
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk hakket frisk rød chilipeber
  • ¼ tsk groft salt

Ostesouffleer

  • 25 g pinjekerner
  • 1 dl blade af bredbladet persille
  • ½ dl kerner fra granatæble

Fremgangsmåde:

Skyl linserne godt. Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 18 min. Lad dem dryppe af i en sigte. Bland olie, vand, eddike, chili og salt sammen med de varme linser i en skål. Stil linserne tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ostesouffleer

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i på én gang og bag blandingen godt sammen. Rør mælken i og lad blandingen koge ved svag varme i ca. ½ min.Tag gryden af varmen og rør først osten i og dernæst de sammenpiskede æg, chili og salt. Fordel dejen i 8 smurte små, ovnfaste souffleforme (a ca. 1½ dl). "Skær" med en kniv rundt langs kanten af formene, så hæver de små souffleer bedre. Bag souffleerne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 20 min. da souffleerne let falder sammen.

Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist i ca. 2 min. under omrøring. Skru ned til jævn varme og rist kernerne i yderligere ca. 2 min.

Ved serveringen

Fordel persillebladene på tallerkener - lav plads til ostesouffleerne. Læg de krydrede linser og granatæblekerner på persillen og drys med pinjekerner. Stil souffleerne på tallerkenerne og server straks - souffleerne kan ikke vente.

Tips

Kom dejen i én form (ca. 1½ liter) - bag ca. 50 min. ved 175°. Souffleerne kan stå tildækket i køleskabet ca. 4 timer inden bagning.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Tips

Kan fryses inden bagning. Tøs op og bages.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 56 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til disse spændende souffleer bør der serveres en fyldig hvidvin med lidt sødme til at matche chilien. Pinot gris fra Alsace vil være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost