Småkager med ingefær, lime og chili

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(45 vurderinger)

60+ min

Denne opskrift på, småkager med ingefær, lime og chili, har det hele! Sød dej med krydret syltet ingefær, syrlig lime og lækker chili. Glæd dig!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 100 småkager

Antal portioner

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 2 spsk finthakket syltet ingefær
  • 1½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk mildt chilipulver
  • 250 g koldt smør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland hvedemel, kartoffelmel, sukker, ingefær, limeskal og chili i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen og tril den til 4 stænger (a ca. 20 cm). Tryk hver stang lidt flad, så den bliver ca. 3 cm bred og 20 cm lang. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time, eller i fryseren i ca. ½ time. Skær hver stang ud i ca. ¾ cm tykke skiver. Læg skiverne på plader med bagepapir og bag småkagerne øverst i ovnen.

Genvej

De bagte småkager kan opbevares i kagedåser i ca. 5 døgn.

Tips

Småkagerne kan også bages uden tilsætning af ingefær, limeskal og chili. Når man bager småkager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Drikkevarer

Portugisisk hedvin, fx kølig muscat de setúbal.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag