Smørkage med safran
1 time 5 min
•
&format=webp)
En dejlig kage til kaffen.
Ingredienser
¼ liter
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
75 g
Blødt smør
|
|
¼ tsk
Safran (ca. tsk)
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
425 g
Hvedemel (ca. 7¼ dl)
|
Fyld
25 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Revet marcipan
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Du kan udelade safran. Du kan røre en glasur og pynte smørkagen. Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12178 kJ / 2911 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1300 kJ / 311 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 8,1 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 57,4 % | 43,9 g |
Fedt: | 34,5 % | 12,1 g |
