Smørkage med safran

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

En dejlig kage til kaffen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

  • ¼ liter mælk
  • 25 g gær
  • 75 g blødt smør
  • ¼ tsk safrantråde
  • 3 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 425 g hvedemel (ca. 7¼ dl)

Fyld

  • 25 g blødt smør
  • 100 g revet ren, rå marcipan

Pensling

  • sammenpisket æg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm mælken til den er lillefingervarm (ca. 37°). Hæld den i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt smør, safran, sukker, salt og mel. Slå dejen godt sammen til den er smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 15 min. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm - 1-1½ cm tyk. Fordel smørret på dejpladen og drys med marcipan. Rul dejen sammen som en roulade og skær 3-4 cm tykke snegle/skiver ud. Fordel dem (ca. 8 snegle) i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad smørkagen hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag den nederst i ovnen.

Bagetid

25-30 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan udelade safran.
Du kan røre en glasur og pynte smørkagen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag