Smørkage med safran

Smørkage med safran

60+ min
En dejlig kage til kaffen.

Sådan gør du

Bagetid:

25-30 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Varm mælken til den er lillefingervarm (ca. 37°). Hæld den i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt smør, safran, sukker, salt og mel. Slå dejen godt sammen til den er smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 15 min. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm - 1-1½ cm tyk. Fordel smørret på dejpladen og drys med marcipan. Rul dejen sammen som en roulade og skær 3-4 cm tykke snegle/skiver ud. Fordel dem (ca. 8 snegle) i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad smørkagen hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag den nederst i ovnen.

Du kan udelade safran. Du kan røre en glasur og pynte smørkagen. Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Energiindhold for hele retten:

12179 kJ / 2911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1300 kJ / 311 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 8,1 % 6,2 g
Kulhydrat: 57,4 % 43,9 g
Fedt: 34,5 % 12,1 g

Ingredienser

¼ liter Mælk
25 g Gær
75 g Blødt smør
¼ tsk Safran (ca. tsk)
3 spsk Sukker
¼ tsk Groft salt
425 g Hvedemel (ca. 7¼ dl)
Fyld
25 g Blødt smør
100 g Revet marcipan
Pensling
Sammenpisket æg