Smørkage med safran

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

En dejlig kage til kaffen.

Ingredienser

8 stykker pr. kage

Antal portioner

  • ¼ liter mælk
  • 25 g gær
  • 75 g blødt smør
  • ¼ tsk safrantråde
  • 3 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 425 g hvedemel (ca. 7¼ dl)

Fyld

  • 25 g blødt smør
  • 100 g revet ren, rå marcipan

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Varm mælken til den er lillefingervarm (ca. 37°). Hæld den i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt smør, safran, sukker, salt og mel. Slå dejen godt sammen til den er smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 15 min. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm - 1-1½ cm tyk. Fordel smørret på dejpladen og drys med marcipan. Rul dejen sammen som en roulade og skær 3-4 cm tykke snegle/skiver ud. Fordel dem (ca. 8 snegle) i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad smørkagen hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag den nederst i ovnen.

Bagetid

25-30 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan udelade safran.
Du kan røre en glasur og pynte smørkagen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: