Smørrebrød med kalkunbryst og æble-fennikelsalat

15 min
Smørrebrød med kalkunbryst og æble-fennikelsalat

Et godt stykke brød med flødeost, røget kalkun og en lille frisk, sprød salat. Spis den som et mellemmåltid eller en let frokost.

Ingredienser

Æble-fennikelsalat

½ Syrligt æble (ca. 50 g)
½ Lille fennikel (ca. 50 g)
½ spsk Jomfruolivenolie
1 tsk Friskpresset citronsaft
Evt. lidt bredbladet persille
Et nip flagesalt
4 skiver Ristet surdejsbrød
100 g Pikant flødeost
4 skiver Røget kalkunbryst
½ spsk Grofthakkede græskarkerner
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Æble-fennikelsalat

  • Skær æblet i kvarter og fjern kernehuset.
  • Skær æblestykkerne og fenniklen i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Vend skiverne sammen med olie, citronsaft og evt. lidt persille. Drys med flagesalt.
  • Smør brødskiverne med flødeost og fordel kalkunskiver og halvdelen af æble-fennikelsalaten herpå.
  • Drys med græskarkerner og peber.
  • Server med resten af salaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4321 kJ / 1033 kcal

Næringsindhold pr. 100g

836 kJ / 200 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 16,2 % 8 g
Kulhydrat: 50,9 % 25 g
Fedt: 32,9 % 7,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/smorrebrod-med-kalkunbryst-og-able-fennikelsalat/