Smørsauce med sennep

20 min
Smørsauce med sennep

Hjemmelavet smørsauce med sennep er en meget lækker og tilmed hurtig ægte sauce. Sennepsaucen er en cremet emulsion, der udelukkende holdes sammen af æggeblommer og smør, her tilsmagt med forskellige typer sennep. Det er oplagt at servere sennepsaucen til mager fisk, men den er også en dejlig til kylling og helt fantastisk til grøntsager.

Ingredienser

Essens

1 Finthakket skalotteløg
1½ dl Vand
½ dl Hvidvinseddike
5 Hvide peberkorn
1 spsk Sennepsfrø

Smørsauce med sennep

250 g Smør
3 Æggeblommer
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Grov sennep
¼ tsk Groft salt

Sådan gør du

Essens

  • Kom alle ingredienser i en gryde og kog ved jævn varme i ca. 5 minutter. Si løgblandingen og mål væsken, der skal være ½ dl essens. Hæld blandingen tilbage i gryden og kog lidt længere, hvis der er for meget væske.

Smørsauce med sennep

  • Smelt smørret i en lille gryde. Pisk æggeblommer, sennep og ½ dl essens sammen i en skål. Hæld det smeltede smør i skålen og pisk det sammen. Hæld saucen tilbage i gryden og varm op under konstant piskning til saucen begynder at tykne. Saucen må ikke koge. Smag til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8694 kJ / 2078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1541 kJ / 368 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 2,8 % 2,5 g
Kulhydrat: 2,3 % 2 g
Fedt: 94,9 % 39,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/smorsauce-med-sennep/