Ostesalat

Ostesalat

45 min
En fransk inspireret salat, som indeholder ost, bacon, croutoner og en skøn sennepsdressing. Ostesalaten smager virkelig dejligt - og den kan bruges både som frokostret, som forret - og som et mere fyldigt indslag på ostebordet. Både bacon, ost, salat, dressing og croutoner kan gøres klar i forvejen - så er det bare bland og spis.

Sådan gør du

Sennepsdressing
  • Pisk sennep med salt, peber og eddike.
  • Pisk olien i og smag til.
Croutoner
  • Fordel brødtern og smør i en lille bradepande og rist dem midt i ovnen. Vend i brødternene 2-3 gange.
Ostesalat
  • Skær baconskiverne i mindre stykker. Steg dem ved svag varme på en tør pande til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  • Anret salat, ost, bacon og croutoner i et dybt fad.
  • Server sennepsdressingen ved siden af.
Ristning af croutoner
  • Ca. 10 min. ved 225° - varmluftsovn
Mere inspiration

Ostechips er gode som snacks - eller om det sprøde indslag i en salat.

Ostechips
15 min
Ostechips
(27)
Velbekomme!
Tip

Du kan lave ostecroutoner af daggammelt brød - uanset om det er fint eller groft, lyst eller mørkt. Rugbrød er også velegnet til at lave croutoner af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9474 kJ / 2264 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1006 kJ / 240 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,1 % 9,5 g
Kulhydrat: 23,7 % 14 g
Fedt: 60,2 % 16,4 g

Ingredienser

Sennepsdressing
Dijonsennep
½ spsk
Fint salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Hvidvinseddike
1 spsk
Olivenolie
3 spsk
Croutoner
Sandwichbrød uden skorpe, i tern
5 skiver
Smør i mindre stykker
25 g
Ostesalat
Bacon i tynde skiver
125 g
Icebergsalat revet i grove stykker
1 liter
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
200 g