Ostesalat

45 min
Ostesalat

En fransk inspireret salat, som indeholder ost, bacon, croutoner og en skøn sennepsdressing. Ostesalaten smager virkelig dejligt - og den kan bruges både som frokostret, som forret - og som et mere fyldigt indslag på ostebordet. Både bacon, ost, salat, dressing og croutoner kan gøres klar i forvejen - så er det bare bland og spis.

Ingredienser

Sennepsdressing

½ spsk Dijonsennep
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
1 spsk Hvidvinseddike
3 spsk Olivenolie

Croutoner

5 skiver Sandwichbrød uden skorpe, i tern
25 g Smør i mindre stykker

Ostesalat

125 g Bacon i tynde skiver
1 liter Icebergsalat revet i grove stykker
200 g Fintrevet cheddarost

Sådan gør du

Sennepsdressing

  • Pisk sennep med salt, peber og eddike.
  • Pisk olien i og smag til.

Croutoner

  • Fordel brødtern og smør i en lille bradepande og rist dem midt i ovnen ca. 10 min. ved 225° - varmluftsovn. Vend i brødternene 2-3 gange.

Ostesalat

  • Skær baconskiverne i mindre stykker. Steg dem ved svag varme på en tør pande til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  • Anret salat, ost, bacon og croutoner i et dybt fad.
  • Server sennepsdressingen ved siden af.

Du kan lave ostecroutoner af daggammelt brød - uanset om det er fint eller groft, lyst eller mørkt. Rugbrød er også velegnet til at lave croutoner af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9520 kJ / 2275 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1015 kJ / 243 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16 % 9,6 g
Kulhydrat: 22,9 % 13,7 g
Fedt: 61,1 % 16,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ostesalat/