Ostesalat

Ostesalat

45 min
En fransk inspireret salat, som indeholder ost, bacon, croutoner og en skøn sennepsdressing. Ostesalaten smager virkelig dejligt - og den kan bruges både som frokostret, som forret - og som et mere fyldigt indslag på ostebordet. Både bacon, ost, salat, dressing og croutoner kan gøres klar i forvejen - så er det bare bland og spis.

Sådan gør du

Sennepsdressing
  • Pisk sennep med salt, peber og eddike.
  • Pisk olien i og smag til.
Croutoner
  • Fordel brødtern og smør i en lille bradepande og rist dem midt i ovnen. Vend i brødternene 2-3 gange.
Ostesalat
  • Skær baconskiverne i mindre stykker. Steg dem ved svag varme på en tør pande til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  • Anret salat, ost, bacon og croutoner i et dybt fad.
  • Server sennepsdressingen ved siden af.
Ristning af croutoner
  • Ca. 10 min. ved 225° - varmluftsovn

Du kan lave ostecroutoner af daggammelt brød - uanset om det er fint eller groft, lyst eller mørkt. Rugbrød er også velegnet til at lave croutoner af.

Energiindhold for hele retten:

9363 kJ / 2238 kcal

Næringsindhold pr. 100g

998 kJ / 239 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,3 % 9,6 g
Kulhydrat: 24 % 14,1 g
Fedt: 59,7 % 16,1 g
Mere inspiration

Ostechips er gode som snacks - eller om det sprøde indslag i en salat.

Ostechips
15 min
Ostechips
(27)

Ingredienser

Sennepsdressing
½ spsk Dijonsennep
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
1 spsk Hvidvinseddike
3 spsk Olivenolie
Croutoner
5 skiver Sandwichbrød uden skorpe, i tern
25 g Smør i mindre stykker
Ostesalat
125 g Bacon i tynde skiver
1 liter Icebergsalat revet i grove stykker
200 g Revet cheddar- og maasdammerost