Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

En virkelig lækker frokost- eller buffetret. Kan også tilberedes med oksefilet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg hjortefilet af fx krondyr, dådyr eller rådyr
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 3 liter blandet grøn salat, fx romainesalat og feldsalat

Tilbehør

  • 480 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileten på alle sider i ca. 3 min. Læg vildtfileten i et ovnfast fad og steg kødet midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 55°. Lad kødet køle af.

Rør fraiche, sennep, vand, purløg, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.

Anret salaten i grove stykker i bunden af et stort fad. Fordel kødet herpå og dryp med dressingen. Drys evt. med lidt gourmetsalt og server straks sammen med brød.

Tip

I stedet for vildtfilet kan du bruge oksefilet.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: