Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

60+ min
En virkelig lækker frokost- eller buffetret. Kan også tilberedes med oksefilet.
https://www.arla.dk/opskrifter/rosastegt-vildtfilet-med-sennepsdressing/

Sådan gør du

  • Drys kødet med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun fileten på alle sider i ca. 3 min.
  • Læg vildtfileten i et ovnfast fad og steg kødet midt i ovnen i ca. 40 min. ved 150°.
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 55°.
  • Lad kødet køle af.
  • Rør fraiche, sennep, vand, purløg, salt og peber sammen til en dressing.
  • Smag til.
  • Anret salaten i grove stykker i bunden af et stort fad.
  • Fordel kødet herpå og dryp med dressingen.
  • Drys evt. med lidt gourmetsalt og server straks sammen med brød.

I stedet for vildtfilet kan du bruge oksefilet.

Energiindhold for hele retten:

10355 kJ / 2475 kcal

Næringsindhold pr. 100g

582 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 43,7 % 15 g
Kulhydrat: 38,1 % 13,1 g
Fedt: 18,2 % 2,9 g
Mere inspiration

Er du glad for vildt - så prøv denne skønne ret med dyrekølle.

Ingredienser

1 kg Hjortefilet af fx krondyr, dådyr eller rådyr
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
¾ dl Fraiche
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Vand
½ dl Finthakket purløg
½ tsk Havsalt, fx gourmetsalt
Friskkværnet peber
3 liter Blandet grøn salat, fx romainesalat og feldsalat
Tilbehør
480 g Grovbrød