Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing
60+ min

Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

En virkelig lækker frokost- eller buffetret. Kan også tilberedes med oksefilet.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

En virkelig lækker frokost- eller buffetret. Kan også tilberedes med oksefilet.

Antal portioner
  • 1 kg hjortefilet af fx krondyr, dådyr eller rådyr
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 3 liter blandet grøn salat, fx romainesalat og feldsalat

Tilbehør

  • 480 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Drys kødet med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileten på alle sider i ca. 3 min. Læg vildtfileten i et ovnfast fad og steg kødet midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 55°. Lad kødet køle af.

Rør fraiche, sennep, vand, purløg, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.

Anret salaten i grove stykker i bunden af et stort fad. Fordel kødet herpå og dryp med dressingen. Drys evt. med lidt gourmetsalt og server straks sammen med brød.

Tip

I stedet for vildtfilet kan du bruge oksefilet.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 21 %
Print