Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

60+ min
En virkelig lækker frokost- eller buffetret. Kan også tilberedes med oksefilet.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 40 min. ved 150°.

  • Drys kødet med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileten på alle sider i ca. 3 min. Læg vildtfileten i et ovnfast fad og steg kødet midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 55°. Lad kødet køle af.
  • Rør fraiche, sennep, vand, purløg, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
  • Anret salaten i grove stykker i bunden af et stort fad. Fordel kødet herpå og dryp med dressingen. Drys evt. med lidt gourmetsalt og server straks sammen med brød.
Tip
  • I stedet for vildtfilet kan du bruge oksefilet.
Energiindhold for hele retten:

10355 kJ / 2475 kcal

Næringsindhold pr. 100g

582 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 43,7 % 15 g
Kulhydrat: 38,1 % 13,1 g
Fedt: 18,2 % 2,9 g
Mere inspiration

Er du glad for vildt - så prøv denne skønne ret med dyrekølle.

Ingredienser

1 kg Hjortefilet af fx krondyr, dådyr eller rådyr
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
¾ dl Fraiche
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Vand
½ dl Finthakket purløg
½ tsk Havsalt, fx gourmetsalt
Friskkværnet peber
3 liter Blandet grøn salat, fx romainesalat og feldsalat
Tilbehør
480 g Grovbrød