Rosastegt vildtfilet med sennepsdressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

En virkelig lækker frokost- eller buffetret. Kan også tilberedes med oksefilet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg hjortefilet af fx krondyr, dådyr eller rådyr
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 3 liter blandet grøn salat, fx romainesalat og feldsalat

Tilbehør

  • 480 g grovbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileten på alle sider i ca. 3 min. Læg vildtfileten i et ovnfast fad og steg kødet midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 55°. Lad kødet køle af.

Rør fraiche, sennep, vand, purløg, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.

Anret salaten i grove stykker i bunden af et stort fad. Fordel kødet herpå og dryp med dressingen. Drys evt. med lidt gourmetsalt og server straks sammen med brød.

Tip

I stedet for vildtfilet kan du bruge oksefilet.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 150°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 21 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag