Smørstegt brød med grønkålschips og rogn

30 min
Arbejdstid: 15 min
Smørstegt brød med grønkålschips og rogn

Indbydende smørstegte brødcroutoner med sprøde grønkålschips og rogn. Croutonerne er så lækre, at de er svære at holde fingrene fra - og de kan forberedes i god tid og samles lige inden gæsterne kommer. Server de sprøde croutoner med grønkålschips som en lille snack til velkomstdrinken - eller portionsanret som en lille forret ved et festligt bord.

Ingredienser

Grønkålschips

100 g Friske grønkålsblade
Smørspray
¼ tsk Flagesalt

Smørstegt brød

4 skiver Sandwichbrød (ca. 100 g)
25 g Smør
1 dl Creme fraiche 38%
50 g Lakse- eller stenbiderrogn

Pynt

Karse

Sådan gør du

Grønkålschips

  • Riv de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og tør dem godt.
  • Riv bladene i mundrette stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Spray grønkålsbladene med et tyndt lag fedtstof.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 125° - varmluft. Tag grønkålen ud og drys med salt.

Smørstegt brød

  • Skær skorpen af og del hver brødskive i 3 aflange skiver.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom halvdelen af brødskiverne i panden og rist dem ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - til de er gyldne.
  • Gentag med resten af brødskiverne.

Ved serveringen

  • Fordel cremefraiche på brødskiverne, fx som små toppe.
  • Anret 3 grønkålschips på hver brødskive og læg rognen herpå.
  • Pynt med karse og server straks.

Du kan vende grønkålsbladene med 1 tsk olivenolie i stedet for Lurpak sprayen. Smag evt. cremefraichen til med revet skal af citron eller lime.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3729 kJ / 891 kcal

Næringsindhold pr. 100g

992 kJ / 237 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 9,2 % 5,4 g
Kulhydrat: 25,3 % 14,8 g
Fedt: 65,5 % 17,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/smorstegt-brod-med-gronkalschips-og-rogn/