Smørstegte figner og ananas med lakrids
45 min

Smørstegte figner og ananas med lakrids

Smørstegte figner og ananas med lakrids er lækkker og frugtig dessert med et twist. De velsmagende frugter og den cremede is får et dejligt kick af lakrids.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Smørstegte figner og ananas med lakrids

Smørstegte figner og ananas med lakrids er lækkker og frugtig dessert med et twist. De velsmagende frugter og den cremede is får et dejligt kick af lakrids.

Antal portioner
  • ½ liter vaniljeflødeis

Lakridssukker

  • 2 cm af en stang engelsk lakrids
  • 2 spsk rørsukker
  • ½ frisk ananas
  • 25 g smør
  • 3 spsk flormelis
  • 4 friske figner i halve (ca. 200 g)

Fremgangsmåde:

Skær isen i store tern og kom dem i en skål. Pisk isen til softice med en håndmixer. Stil softicen tilbage i fryseren.

Lakridssukker

Kom den engelske lakrids i en plastikpose, egnet til madvarer, og knus lakridsen til et groft pulver med fx en kagerulle (ca. ½ spsk). Bland lakridspulver og rørsukker.

Skær bund og top af ananassen. Skræl den ved at lade en skarp kniv følge frugtens form - skær så dybt at man fjerner de brune prikker. Del den halve ananas på langs og fjern den hårde midterstreng. Skær de 2 stykker ananas i ca. 1½ cm tykke skiver. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg ananasskiverne ved jævn varme i ca. 4 min. Drys med halvdelen af flormelisen under stegningen. Hæld ananas og saft i en skål og hold det varmt.Tør panden af med køkkenrulle.

Lad resten af smørret blive gyldent op og steg forsigtigt fignerne ca. 1½ min. på hver side - lidt mere, hvis de er faste, og lidt mindre, hvis de er ret modne. Drys fignerne med resten af flormelisen under stegningen.

Ved serveringen

Vend halvdelen af lakridssukkeret i softicen. Anret de stegte frugter på tallerkener sammen med softice og drys anretningen med resten af lakridssukkeret.

Tip

Frugterne kan også grilles på havegrillen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 38 %
Print

Vin match

Viozinho, Rabigato, Arinta Douro, Portugal

Til denne spændende dessert vil en hvid portvin være vinen, der bringer alle smagene sammen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan