Smørstegte figner og ananas med lakrids

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Smørstegte figner og ananas med lakrids er lækkker og frugtig dessert med et twist. De velsmagende frugter og den cremede is får et dejligt kick af lakrids.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ liter vaniljeflødeis

Lakridssukker

  • 2 cm af en stang engelsk lakrids
  • 2 spsk rørsukker
  • ½ frisk ananas
  • 25 g smør
  • 3 spsk flormelis
  • 4 friske figner i halve (ca. 200 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær isen i store tern og kom dem i en skål. Pisk isen til softice med en håndmixer. Stil softicen tilbage i fryseren.

Lakridssukker

Kom den engelske lakrids i en frysepose, og knus lakridsen til et groft pulver med fx en kagerulle (ca. ½ spsk). Bland lakridspulver og rørsukker.

Skær bund og top af ananassen. Skræl den ved at lade en skarp kniv følge frugtens form - skær så dybt at man fjerner de brune prikker. Del den halve ananas på langs og fjern den hårde midterstreng. Skær de 2 stykker ananas i ca. 1½ cm tykke skiver. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg ananasskiverne ved jævn varme i ca. 4 min. Drys med halvdelen af flormelisen under stegningen. Hæld ananas og saft i en skål og hold det varmt.Tør panden af med køkkenrulle.

Lad resten af smørret blive gyldent op og steg forsigtigt fignerne ca. 1½ min. på hver side - lidt mere, hvis de er faste, og lidt mindre, hvis de er ret modne. Drys fignerne med resten af flormelisen under stegningen.

Ved serveringen

Vend halvdelen af lakridssukkeret i softicen. Anret de stegte frugter på tallerkener sammen med softice og drys anretningen med resten af lakridssukkeret.

Tip

Frugterne kan også grilles på havegrillen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde:

Vin match

Viozinho, Rabigato, Arinta Douro, Portugal

Til denne spændende dessert vil en hvid portvin være vinen, der bringer alle smagene sammen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan

Andre gode forslag