Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

45 min
Smørstegte hyldeblomstskærme i pandekagedej

Er du vild med hyldeblomst skal du prøve disse pandekager. De er fyldt med smag af hyldeblomst og dejlig sommer.

Ingredienser

125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
2 spsk Sukker
1 Vaniljestang - kornene herfra
½ tsk Fint salt
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Stødt kardemomme
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dl Mælk
2 Æg
15 g Smør - smeltet

Stegte hyldeblomstskærme

20 Hyldeblomstskærme
50 g Smør

Tilbehør

1 spsk Flormelis
¼ liter Piskefløde - pisket til let flødeskum

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, vaniljekorn, salt, bagepulver, kardemomme og citronskal. Tilsæt mælk under omrøring. Tilsæt derefter æg og smør.

Stegte hyldeblomstskærme

  • Ryst hyldeblomstskærmene fri for eventuel skidt og smådyr. Klip hver skærm i mindre dele med ca. 2 stængler i hver. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hold fast i blomsterstænglen og dyp enkeltvis hver skærm i pandekagedejen og steg dem ved jævn varme i 2-3 min. på hver side til de er gyldenbrune. Drys med flormelis og server straks med flødeskum.

Tip

  • Lav pandekager af eventuel overskydende dej.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9191 kJ / 2197 kcal

Næringsindhold pr. 100g

927 kJ / 221 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 8 % 4,4 g
Kulhydrat: 28,2 % 15,4 g
Fedt: 63,8 % 16 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/smorstegte-hyldeblomstskarme-i-pandekagedej/