Snakkesnegle

Bedømmelse

(13 vurderinger)

60+ min

Søde små kanelsnegle, også krydret med kardemomme. Det er gode at servere til børnefødselsdagen.

Ingredienser

2 snegle pr. person

Opskriften gælder for 15 personer

Dej

  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 550 g hvedemel

Fyld

  • 150 g nutella
  • 1 tsk stødt kanel

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken, lun det (lillefingervarm). Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Fyld

Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkant (ca. 25 x 40 cm).

Smør nutella på dejen og drys med kanel. Rul dejpladerne fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i ca. 15 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Tilberedningstip

Prøv et andet fyld af: 150 g blødt smør, 1 dl sukker og 2 spsk stødt kanel.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: