Snobrød med salt og peber

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Med denne opskrift på snobrød med salt og peber kan du lave lækkert, velsmagende og sjovt brød. Et sikkert hit hos børnene.

Ingredienser

20 brød pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk Tykmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (ca. 4 dl)
  • 550 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm) på et meldrysset bord. Pensl dejen med æg. Bland salt og peber sammen og drys det på hele dejpladen. Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler. Sno hver strimmel og læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk enderne fast på bagepapiret og lad snobrødene hæve tildækket i ca. 40 min. Bag snobrødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Frysetip

Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: