Soja-ingefærsauce

15 min
Soja-ingefærsauce

Soja-ingefærsauce er en super let og virkelig velsmagende sauce, der går godt til de fleste fisk og skaldyr. Trods den gode smag, består soja-ingefærsaucen af bare tre ingredienser. Og ikke nok med det, så laver din soja-ingefærsauce stort set sig selv. Soja-ingefærsauce gør det let at imponere de gæster, du serverer fisk for.

Ingredienser

150 g Smør
2 spsk Finthakket frisk ingefær
¾ dl Sojasauce

Sådan gør du

  • Kom smør i en høj gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min. - eller til det bruser op.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab jævnligt og forsigtigt bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  • Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
  • Tilsæt ingefær og soja - pas på, det bruser meget op.

Saucen passer specielt godt rå eller lynstegte tunbøffer eller grillede kammuslinger.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4759 kJ / 1138 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1866 kJ / 446 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 2,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 2,6 % 2,9 g
Fedt: 95 % 47,9 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/soja-ingefarsauce/