Sojamarinerede kyllingelår med hvidkålssalat

1 time
Sojamarinerede kyllingelår med hvidkålssalat

Kyllingelår med ekstra lækker krydret smag og salat med smukke farver. Her er både noget for øjet og til ganen.

Ingredienser

3 spsk Sojasauce
3 spsk Brun farin
1 spsk Finthakket rød chilipeber
4 Kyllingeoverlår (ca. 600 g)
½ tsk Groft salt

Hvidkålssalat

2½ dl Creme fraiche
2 spsk Friskpresset appelsinsaft
½ tsk Groft salt
250 g Fintsnittet hvidkål
150 g Rosenkål i meget tynde skiver
150 g fileter af 3 Appelsiner
150 g Kerner af et granatæble

Pynt

Blade af rosenkål

Tilbehør

240 g Landbrød

Sådan gør du

  • Bland sojasauce, brun farin og chili i en frysepose. Pil skindene af kyllingelårene. Kom lårene i marinaden og masser den godt ind i kødet. Læg kyllingelårene på en plade med bagepapir. Hæld resten af marinaden over, drys med salt og bag kyllingelårene midt i ovnen i ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvidkålssalat

  • Vend forsigtigt cremefraiche, appelsinsaft og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Læg de 2 slags kål, dressingen og appelsinfileter lagvis i en skål. Drys med granatæblekerner og pynt med rosenkålsblade. Server hvidkålssalaten sammen med de sojamarinerede kyllingelår og landbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10419 kJ / 2490 kcal

Næringsindhold pr. 100g

456 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 25,8 % 6,9 g
Kulhydrat: 39,8 % 10,7 g
Fedt: 34,4 % 4,2 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sojamarinerede-kyllingelar-med-hvidkalssalat/