Solsikkebrød

1 time 5 min
Solsikkebrød

Let bagt brød i en anderledes form. Server det koldt med smør og ost til.

Ingredienser

400 g Sigtet speltmel (ca. 7 dl)
1 spsk Bagepulver
2 dl Solsikkekerner (ca. dl)
1 tsk Groft salt
3 dl Vand
50 g Smeltet smør
250 g Kvark, A38 eller yoghurt
1 dl Solsikkekerner (ca. dl)

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 200°.

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør vand, fedtstof og kvark heri.
  • Smør en springform (ca. 22 i diameter) og drys med lidt af solsikkekernerne. Kom dejen i formen og drys med resten af solsikkekernerne. Bag brødet nederst i ovnen. Tag det ud af formen og lad det køle af på en bagerist.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11668 kJ / 2789 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1000 kJ / 239 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 15,8 % 9,3 g
Kulhydrat: 40,1 % 23,6 g
Fedt: 44,1 % 11,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/solsikkebrod/