Sommerkage med hvid rom
                                
                                    1 time 5 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Lav sommerkagen dagen før, og lad den hvide rom give kagen ekstra smag
Ingredienser
Kage
| 
                                            
                                                    15 g
                                                Gær
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    4 spsk
                                                Vand - lillefingervarmt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    4 spsk
                                                Mælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    225 g
                                                Hvedemel (ca. 3¾ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    5 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Æg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    75 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     | 
Sukkerlage
| 
                                            
                                                    250 g
                                                Sukker (ca. 3 dl)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    2½ dl
                                                Vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Hvid rom
                                            
                                     | 
Tilbehør:
| 
                                            
                                                    
                                                Friske jordbær
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    
                                                Piskefløde pisket til skum
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Kage
Sukkerlage
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen kan bages og overhældes med sukkerlage dagen før.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1042 kJ / 249 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g | 
| Protein: | 3 g | 
| Fedt: | 6,3 g | 
| Kulhydrat: | 39,8 g | 
            Relateret video
            Sådan pisker du flødeskum
            
    Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    