Sommerkage med hvid rom

1 time 5 min
Sommerkage med hvid rom

Lav sommerkagen dagen før, og lad den hvide rom give kagen ekstra smag

Ingredienser

Kage

15 g Gær
4 spsk Vand - lillefingervarmt
4 spsk Mælk
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
5 spsk Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 Æg
75 g Blødt smør

Sukkerlage

250 g Sukker (ca. 3 dl)
2½ dl Vand
1 dl Hvid rom

Tilbehør:

Friske jordbær
Piskefløde pisket til skum

Sådan gør du

Kage

  • Rør gæren ud i en blanding af vand og mælk. Tilsæt mel, sukker og vaniljekorn. Pisk æggene let sammen og rør dem i dejen lidt efter lidt. Slå den godt sammen. Fordel det bløde smør i små portioner på dejen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen godt igennem og fordel den i en smurt, teflonbelagt randform (ca. 2 liter). Stil kagen til efterhævning i ca. 45 min. Bag den midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn. Derefter ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad kagen køle lidt af i formen og vend den derefter ud på en bagerist.

Sukkerlage

  • Bring sukker og vand i kog i en gryde. Kog lagen ind ved svag varme og uden låg til ca. 2½ dl (ca. 15 min.). Tag gryden fra varmen og tilsæt rom.
  • Vend den afkølede kage tilbage i randformen og prik den med fx en kødnål. Fordel sukkerlagen over kagen og lad den trække i mindst 2 timer.

Ved serveringen

  • Vend kagen ud på et fad. Anret jordbærrene i midten af kagen. Server flødeskum i en skål ved siden af.

Kagen kan bages og overhældes med sukkerlage dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12492 kJ / 2986 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1042 kJ / 249 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 4,9 % 3 g
Kulhydrat: 65 % 39,8 g
Fedt: 22,4 % 6,3 g
Alkohol: 7,7 % 1 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sommerkage-med-hvid-rom/