Sommerkage med hvid rom

Sommerkage med hvid rom

60+ min
Lav sommerkagen dagen før, og lad den hvide rom give kagen ekstra smag
https://www.arla.dk/opskrifter/sommerkage-med-hvid-rom/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn. Derefter ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kage
  • Rør gæren ud i en blanding af vand og mælk. Tilsæt mel, sukker og vaniljekorn. Pisk æggene let sammen og rør dem i dejen lidt efter lidt. Slå den godt sammen. Fordel det bløde smør i små portioner på dejen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen godt igennem og fordel den i en smurt, teflonbelagt randform (ca. 2 liter). Stil kagen til efterhævning i ca. 45 min. Bag den midt i ovnen. Lad kagen køle lidt af i formen og vend den derefter ud på en bagerist.
Sukkerlage
  • Bring sukker og vand i kog i en gryde. Kog lagen ind ved svag varme og uden låg til ca. 2½ dl (ca. 15 min.). Tag gryden fra varmen og tilsæt rom.
  • Vend den afkølede kage tilbage i randformen og prik den med fx en kødnål. Fordel sukkerlagen over kagen og lad den trække i mindst 2 timer.
Ved serveringen
  • Vend kagen ud på et fad. Anret jordbærrene i midten af kagen. Server flødeskum i en skål ved siden af.

Kagen kan bages og overhældes med sukkerlage dagen før.

Energiindhold for hele retten:

12497 kJ / 2987 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1042 kJ / 249 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 4,9 % 3 g
Kulhydrat: 65 % 39,8 g
Fedt: 22,4 % 6,3 g
Alkohol: 7,7 % 1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Kage
15 g Gær
4 spsk Vand - lillefingervarmt
4 spsk Mælk
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
5 spsk Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 Æg
75 g Blødt smør
Sukkerlage
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2½ dl Vand
1 dl Hvid rom
Tilbehør:
Friske jordbær
Piskefløde pisket til skum