Sommerkage med hvid rom
1 time 5 min
•
Lav sommerkagen dagen før, og lad den hvide rom give kagen ekstra smag
Ingredienser
Kage
|
15 g
Gær
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Vand - lillefingervarmt
|
|
|
4 spsk
Mælk
|
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
|
5 spsk
Sukker
|
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
2
Æg
|
|
|
75 g
Blødt smør
|
Sukkerlage
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|---|---|
|
2½ dl
Vand
|
|
|
1 dl
Hvid rom
|
Tilbehør:
|
Friske jordbær
|
|
|---|---|
|
Piskefløde pisket til skum
|
Sådan gør du
Kage
Sukkerlage
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kagen kan bages og overhældes med sukkerlage dagen før.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1042 kJ / 249 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g |
| Protein: | 3 g |
| Fedt: | 6,3 g |
| Kulhydrat: | 39,8 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.