Sommerpasta med ærter, kylling og kryddersmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

30 min

En skøn og hurtig pastaret med dejlig kryddersmør og frisk basilikum på toppen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørrede pastapenne
  • 5 forårsløg i skrå stykker (ca. 100 g)
  • 250 g ekstrafine ærter
  • 1 grøn squash i små tern (ca. 300 g)
  • 10 g Arla Kærgården® Hvidløg og ramsløg
  • 500 g kyllingefilet i mindre tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g Arla Kærgården® Hvidløg og ramsløg
  • 1 dl fintstrimlede friske basilikumblade

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Tilsæt forårsløg, ærter og squash og lad grøntsagerne trække i ca. 1 min. Lad spaghetti og grøntsager dryppe af i et dørslag.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingestykkerne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt og peber.

Vend kyllingekødet med den afdryppede spaghetti, grøntsager og basilikum. Hæld pastaretten i et stort fad og fordel kryddersmørret på retten så den smelter og blandes med pasta, grøntsager og kylling. Pynt med frisk basilikum.

Tip

I stedet for basilikum kan du bruge løvstikke.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde: