Sommersalat med grillet kød, nye kartofler og råstegte kirsebær - af en rest grillet kød

Bedømmelse

(24 vurderinger)

30 min

Brug sommerens kødrester fra grillen til at lave en skøn og velsmagende salat.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g grillet kød, fx flanksteak
  • 1 kg nye kartofler - kogte
  • 1 agurk (ca. 400 g)
  • 2 dl fine ærter, fx friskbælgede
  • 2 spsk Arla Kærgården® Hvidløg - smeltet Hvidløg
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 nip groft salt
  • friskkværnet peber

Råstegte kirsebær

  • 1 spsk honning
  • 300 g friske kirsebær uden sten
  • 1 dl æblemost

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i mundrette bidder. Skær kartoflerne i halve og kvarte. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i små tern og vend dem sammen med ærter, smør, persille, salt og peber.

Råstegte kirsebær

Lad honningen smelte i en pande ved jævn varme. Tilsæt kirsebærrene når honningen bruser. Sauter dem i ca. 1 min og tilsæt så æblemosten. Lad det koge ved kraftig varme i ca. 3 min - til væden er fordampet. Vend de varme kirsebær let sammen med kød, kartofler og agurk. Smag til.

Tips

I stedet for agurk kan du bruge asparges i mindre stykker. Du kan bruge alle slags rester af grillet kød.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: