Sommersalat med grillet kød, nye kartofler og råstegte kirsebær - af en rest grillet kød

Sommersalat med grillet kød, nye kartofler og råstegte kirsebær - af en rest grillet kød

30 min
Brug sommerens kødrester fra grillen til at lave en skøn og velsmagende salat.

Sådan gør du

  • Skær kødet i mundrette bidder. Skær kartoflerne i halve og kvarte. Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i små tern og vend dem sammen med ærter, smør, persille, salt og peber.
Råstegte kirsebær
  • Lad honningen smelte i en pande ved jævn varme. Tilsæt kirsebærrene når honningen bruser. Sauter dem i ca. 1 min og tilsæt så æblemosten. Lad det koge ved kraftig varme i ca. 3 min - til væden er fordampet. Vend de varme kirsebær let sammen med kød, kartofler og agurk. Smag til.
Velbekomme!
Tip

I stedet for agurk kan du bruge asparges i mindre stykker. Du kan bruge alle slags rester af grillet kød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7413 kJ / 1772 kcal

Næringsindhold pr. 100g

312 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,9 % 4,8 g
Kulhydrat: 48,2 % 8,8 g
Fedt: 25,9 % 2,2 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Grillet kød, fx flanksteak
400 g
Nye kartofler - kogte
1 kg
Agurk (ca. 400 g)
1
Fine ærter, fx friskbælgede
100 g
Arla Kærgården® Hvidløg og ramsløg - smeltet
3 spsk
Finthakket bredbladet persille
1 dl
1 nip groft salt
Friskkværnet peber
Råstegte kirsebær
Honning
1 spsk
Friske kirsebær uden sten
300 g
Æblemost
1 dl