Sommerslaw med hytteost
Ny

Sommerslaw med hytteost

45 min
Sommerslaw er en virkelig dejlig, frisk og fyldig salat, der passer perfekt til en varm sommerdag, hvor ingredienserne er på sit højeste. Sommerslaw er en perfekt frokostret med brød til - og den er fantastisk tilbehør til grillmad, hvis du fx griller fisk, kød eller svampe. Mulighederne er mange. Server salaten, hvor du ellers vil bruge coleslaw eller snittet kål, fx i en burger. I sommerslaw er der bagt blomkål, som giver salaten dybde. Har du ikke blomkål, kan du i stedet vælge en rodfrugt eller buketter af broccoli, ligesom krydderurterne kan varieres.
https://www.arla.dk/opskrifter/sommerslaw-med-hytteost/

Sådan gør du

Blomkål
  • Skær blomkålen i små buketter og stokken i tern og vend dem med olie, salt og peber.
  • Bag dem i ovnen i ca. ½ time ved 200° - varmluft og lad dem køle af.
Salat
  • Kom afkølet blomkål, hjertesalat, spidskål, agurkeskiver og finthakkede krydderurter i en skål og hæld olivenolie, citronsaft og honning over.
  • Drys med flagesalt og peber og vend salaten godt sammen.
  • Vend forsigtigt hytteost i salaten. Smag til og server.

Hytteost kan erstattes af lidt græsk yoghurt eller creme fraiche. Har du ikke purløg og dild, kan du bruge persille eller bare nøjes med én krydderurt. Du kan også bruge andre slags fintsnittet kål, fx kinakål, palmekål eller grønkål. Du kan også vælge at lave sommerslaw uden kål og erstatte med mere hjertesalat eller en blanding af forskellige salater.

Energiindhold for hele retten:

10053 kJ / 2403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

654 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,6 % 4,5 g
Kulhydrat: 35,5 % 13,6 g
Fedt: 52,9 % 9,3 g
Mere inspiration

Server sommerslaw til fx grillet makrel.

Ingredienser

1 Lille blomkål
1½ spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt og friskkværnet peer
2 Fintsnittede hjertesalat
¼ Fintsnittet spidskål
½ Agurk i skiver
1 bundt Purløg finthakket
1 bundt Frisk dild finthakket
½ dl Olivenolie
saft fra ½ Citron
1 tsk Flydende honning
¼ tsk Flagesalt og friskkværnet peber
1½ dl Hytteost