Sommersuppe med krydrede linser
45 min

Sommersuppe med krydrede linser

Dejlig sommersuppe med årstidens grøntsager og krydderurter.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sommersuppe med krydrede linser

Dejlig sommersuppe med årstidens grøntsager og krydderurter.

Antal portioner

Krydrede linser

  • 200 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2½ dl)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Croutoner

  • 240 g franskbrød revet i grove stykker
  • ½ spsk olivenolie

Sommersuppe

  • 175 g grønne asparges
  • 10 g smør
  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 3 gulerødder i små tern
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 150 g frosne fine ærter
  • 12 forårsløg i tynde skiver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 limefrugt i både
  • kviste af bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Krydrede linser

Skyl linserne i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Bring bouillonen i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 12 min., eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med persille, limeskal, -saft, salt og peber. Smag til.

"Croutoner"

Vend imens brød og olie sammen på en plade med bagepapir. Rist de små stykker brød midt i ovnen - vend dem 1-2 gange undervejs.

Sommersuppe

Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges. Skær det øverste af aspargesene i mundrette skrå stykker. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ca. 1 min. og tilsæt bouillon og fløde. Bring suppen i kog under omrøring og tilsæt ærter, forårsløg og aspargesstykker. Kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Læg en top af krydrede linser i hver tallerken og pynt med lime og persille. Server de lune "croutoner" ved siden af.

Ristning

Ca. 10 min ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 22 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Til denne lette, lækre suppe vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere bedst, fx en sancerre eller en pouilly-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær