Sommersuppe med krydrede linser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Dejlig sommersuppe med årstidens grøntsager og krydderurter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Krydrede linser

  • 200 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2½ dl)
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Croutoner

  • 240 g franskbrød revet i grove stykker
  • ½ spsk olivenolie

Sommersuppe

  • 175 g grønne asparges
  • 10 g smør
  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 3 gulerødder i små tern
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 150 g frosne fine ærter
  • 12 forårsløg i tynde skiver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 limefrugt i både
  • kviste af bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydrede linser

Skyl linserne i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Bring bouillonen i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 12 min., eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med persille, limeskal, -saft, salt og peber. Smag til.

"Croutoner"

Vend imens brød og olie sammen på en plade med bagepapir. Rist de små stykker brød midt i ovnen - vend dem 1-2 gange undervejs.

Sommersuppe

Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges. Skær det øverste af aspargesene i mundrette skrå stykker. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ca. 1 min. og tilsæt bouillon og fløde. Bring suppen i kog under omrøring og tilsæt ærter, forårsløg og aspargesstykker. Kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Læg en top af krydrede linser i hver tallerken og pynt med lime og persille. Server de lune "croutoner" ved siden af.

Ristning

Ca. 10 min ved 200°.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Til denne lette, lækre suppe vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen fungere bedst, fx en sancerre eller en pouilly-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær

Andre gode forslag