Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder
30 min
•
Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet til at lave en bagt grød med - og server den med frugt, mælk eller yoghurt. Er der bagt grød tilbage fra morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen!
Ingredienser
|
2
Pærer i grove tern (ca. 250 g)
|
|
|---|---|
|
3½ dl
Grovvalsede havregryn
|
|
|
40 g
Grofthakkede valnøddekerner
|
|
|
25 g
Kokosflager
|
|
|
50 g
Dadler i mindre stykker
|
|
|
2 spsk
Rørsukker
|
|
|
¼ tsk
Knuste kardemommefrø
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1
Knivspids groft salt
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
|---|---|
|
2
Æg
|
Hertil
|
2 dl
Yoghurt 10%
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også bage grøden i muffinsforme og servere portionsvis. I stedet for kardemommefrø kan du bruge stødt kardemomme.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
661 kJ / 158 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,1 g |
| Protein: | 5,1 g |
| Fedt: | 7,3 g |
| Kulhydrat: | 17,9 g |