Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

30 min
Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet til at lave en bagt grød med - og server den med frugt, mælk eller yoghurt. Er der bagt grød tilbage fra morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen!

  • Arla
  • Opskrifter
  • Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

Ingredienser

2 Pærer i grove tern (ca. 250 g)
3½ dl Grovvalsede havregryn
40 g Grofthakkede valnøddekerner
25 g Kokosflager
50 g Dadler i mindre stykker
2 spsk Rørsukker
¼ tsk Knuste kardemommefrø
1 tsk Vaniljesukker
1 Knivspids groft salt
2½ dl Mælk
2 Æg

Hertil

2 dl Yoghurt 10%

Sådan gør du

  • Læg pæreternene i bunden af et ildfast fad (ca. 22 x 22 cm). Bland havregryn, valnødder, kokos, dadler, rørsukker, kardemomme, vaniljepulver og salt godt sammen og fordel det over pærestykkerne.
  • Pisk æg og mælk sammen og hæld det over. Bag grøden midt i ovnen i ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn. Server den bagte grød lun eller kold sammen med yoghurt.

Du kan også bage grøden i muffinsforme og servere portionsvis. I stedet for kardemommefrø kan du bruge stødt kardemomme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7064 kJ / 1688 kcal

Næringsindhold pr. 100g

660 kJ / 158 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 13,2 % 5,1 g
Kulhydrat: 46 % 17,9 g
Fedt: 40,8 % 7,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sondagens-luksusgrod-bagt-med-parer-dadler-og-valnodder/