Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.

Ingredienser
4 personer
Æble- og nøddefyld
15 g Smør | |
---|---|
½ spsk Honning | |
½ tsk Stødt kanel | |
150 g Æbler i mindre stykker, fx gråsten | |
50 g Hasselnøddekerner i grove stykker |
Mynteflødeskum
1½ dl Piskefløde | |
---|---|
½ dl Finthakkede mynteblade |
Soufflé
10 g Smør til formene | |
---|---|
4 spsk Sukker til formene |
50 g Smør | |
---|---|
50 g Hvedemel | |
1 dl Piskefløde | |
1 dl Vand | |
1 spsk Sukker | |
3 Æg |
Pynt
Mynteblade |
---|
Sådan gør du
Æble- og nøddefyld
Mynteflødeskum
Soufflé
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10111 kJ / 2417 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1109 kJ / 265 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 6,1 % | 4 g |
Kulhydrat: | 23,6 % | 15,4 g |
Fedt: | 70,3 % | 21,1 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.