Soufflé med ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Det er ikke ofte, at man får serveret dessertsoufflé, men faktisk er disse små søde souffléer nemme at lave - og så kan de forberedes i god tid.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dåse ananasringe i egen saft
  • 4 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 125 g Buko® Ananas Ananas
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk flormelis

Pynt:

  • sigtet flormelis
  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær 2 ananasringe i små stykker. (Gem resten af ringene). Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps". Skær flødeosten i mindre stykker. Pisk ost og citronsaft i "æggesnapsen". Vend mel og ananasstykker i. Vend forsigtigt æggehviderne i og fordel dejen i 8 smurte souffléforme (a ca. 1½ dl). Sigt flormelis over formene og bag dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret souffléerne i deres forme sammen med halve ananasringe og server straks.

Tip

Souffléerne kan tilberedes og stå klar i køleskabet ca. 4 timer før bagning.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Til disse lækre souffleer vil en sød, mousserende vin være skøn, fx en asti spumante. Alternativt en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan