Soufflé med ananas

Bedømmelse

(1 vurderinger)

30 min

Det er ikke ofte, at man får serveret dessertsoufflé, men faktisk er disse små søde souffléer nemme at lave - og så kan de forberedes i god tid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dåse ananasringe i egen saft
  • 4 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 125 g Buko® Ananas Ananas
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk flormelis

Pynt:

  • sigtet flormelis
  • friske citronmelisseblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær 2 ananasringe i små stykker. (Gem resten af ringene). Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps". Skær flødeosten i mindre stykker. Pisk ost og citronsaft i "æggesnapsen". Vend mel og ananasstykker i. Vend forsigtigt æggehviderne i og fordel dejen i 8 smurte souffléforme (a ca. 1½ dl). Sigt flormelis over formene og bag dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret souffléerne i deres forme sammen med halve ananasringe og server straks.

Tip

Souffléerne kan tilberedes og stå klar i køleskabet ca. 4 timer før bagning.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 34 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Til disse lækre souffleer vil en sød, mousserende vin være skøn, fx en asti spumante. Alternativt en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan