Soufflé med ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Det er ikke ofte, at man får serveret dessertsoufflé, men faktisk er disse små søde souffléer nemme at lave - og så kan de forberedes i god tid.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk flormelis

Pynt:

  • sigtet flormelis
  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær 2 ananasringe i små stykker. (Gem resten af ringene). Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps". Skær flødeosten i mindre stykker. Pisk ost og citronsaft i "æggesnapsen". Vend mel og ananasstykker i. Vend forsigtigt æggehviderne i og fordel dejen i 8 smurte souffléforme (a ca. 1½ dl). Sigt flormelis over formene og bag dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret souffléerne i deres forme sammen med halve ananasringe og server straks.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Souffléerne kan tilberedes og stå klar i køleskabet ca. 4 timer før bagning.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Til disse lækre souffleer vil en sød, mousserende vin være skøn, fx en asti spumante. Alternativt en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan