Spaghetti med agurk, chili, løvstikke og hvidløg

30 min
Spaghetti med agurk, chili, løvstikke og hvidløg

En dejlig cremet pastasauce af madlavningsfløde og salatost smyger sig om pastaen sammen med bl.a. strimler af agurk. Spaghettien er krydret med chili, hvidløg og ikke mindst løvtikke.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
2 Agurker (ca. 600 g)
100 g Salatost i tern
1 dl Madlavningsfløde
½ tsk Friskkværnet peber
2 spsk Olivenolie
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
3 Små hakkede fed hvidløg
2 spsk Finthakket rød chilipeber
1 dl Strimlede friske løvstikkeblade
1 tsk Flagesalt

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-9 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.
  • Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurkerne i lange tynde strimler med en tyndskræller - skær det sidste, som er svært at strimle, i små tern.
  • Mos osten og rør den sammen med fløde og peber - evt. i en hurtighakker. Vend osteblanding og agurk sammen med spaghettien. Varm hurtigt igennem.
  • Lad imens olien blive varm i en pande. Kom forårsløg, hvidløg, chili i panden og svits i ca. 1 min. Tilsæt løvstikke og smag til.
  • Kom spaghettien i 4 varme dybe tallerkener. Fordel den lune løgblanding på toppen, drys med salt og server straks.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Løvstikken har en dejlig kraftig smag, men sæsonen er ret kort, så brug i stedet basilikum, persille eller koriander, hvis ikke du kan få fat i løvstikken.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

483 kJ / 115 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 0,8 g
Protein: 4 g
Fedt: 3,4 g
Kulhydrat: 17 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-agurk-chili-lovstikke-og-hvidlog/