Spaghetti med grøntsagssauce

Uhm! Spaghetti med grøntsagssauce...det er godt. Her med hele 3 slags topping: revet ost, frisk basilikum og solsikkekerner (som får en ekstra lækker konsistens når de bliver overhældt med kogende vand.)
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med grøntsagssauce

Uhm! Spaghetti med grøntsagssauce...det er godt. Her med hele 3 slags topping: revet ost, frisk basilikum og solsikkekerner (som får en ekstra lækker konsistens når de bliver overhældt med kogende vand.)

Antal portioner

Grøntsagssauce

  • 150 g solsikkekerner
  • ½ liter vand
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 75 g revet parmesanost eller Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Grøntsagssauce

Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Bring vand, sauce, gulerødder, løg, hvidløg, kikærter, salt og peber i kog i en tykbundet gryde. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Blend grøntsagssaucen. Tilsæt basilikum lige inden serveringen og smag til.

Kom solsikkekernerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i 10-15 min. Hæld kernerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Vend grøntsagssauce og spaghetti godt sammen og kom det i en stor varm skål. Drys med solsikkekerner og lidt af osten. Pynt med basilikumblade og server straks sammen med resten af osten.

Tips

Grøntsagssaucen er mild og børnevenlig. Skal der være lidt mere smag til de voksne, kan du fx servere hakket frisk chilipeber som drys og/eller sorte og grønne oliven. Du kan undlade at blende saucen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 28 %
Print