Spaghetti med grøntsagssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

Uhm! Spaghetti med grøntsagssauce...det er godt. Her med hele 3 slags topping: revet ost, frisk basilikum og solsikkekerner (som får en ekstra lækker konsistens når de bliver overhældt med kogende vand.)

Ingredienser

Antal portioner

Grøntsagssauce

  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 1 dl vand
  • 4 dl Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce Tomat & cremefraiche Pastasauce
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 3 groftrevne zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1 stort hakket fed hvidløg
  • 1¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl strimlede friske basilikumblade
  • 150 g solsikkekerner
  • ½ liter vand
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 75 g revet parmesanost eller Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Grøntsagssauce

Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Bring vand, sauce, gulerødder, løg, hvidløg, kikærter, salt og peber i kog i en tykbundet gryde. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Blend grøntsagssaucen. Tilsæt basilikum lige inden serveringen og smag til.

Kom solsikkekernerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i 10-15 min. Hæld kernerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Vend grøntsagssauce og spaghetti godt sammen og kom det i en stor varm skål. Drys med solsikkekerner og lidt af osten. Pynt med basilikumblade og server straks sammen med resten af osten.

Tips

Grøntsagssaucen er mild og børnevenlig. Skal der være lidt mere smag til de voksne, kan du fx servere hakket frisk chilipeber som drys og/eller sorte og grønne oliven.
Du kan undlade at blende saucen.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: