Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Nøglehulsmærket opskrift

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Så er det tid for lady og vagabonden! Lange spaghettier og kødboller lige til at dele.

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsauce

  • 600 g solmodne tomater i grove stykker
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk hakkede friske oreganoblade
  • 1 tsk groft salt

Kødboller

  • 1 dl havregryn
  • ½ dl mælk, fx minimælk
  • 50 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 400 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 æg
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk delikatessepaprika

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 300 g tørret spaghetti
  • 50 g revet parmesanost

Sådan gør du

Sådan gør du

Tomatsauce

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og lad dem koge ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time - indtil tomaterne er kogt ud. Tilsæt evt. lidt kogevand fra kødbollerne, så saucen forbliver flydende. Du kan evt. blende saucen.

Kødboller

Udblød havregrynene i mælk og hytteost. Rør resten af ingredienserne sammen i en skål, indtil farsen bliver sej. Tilsæt havregrynene og rør på ny indtil farsen bliver sej. Lad farsen hvile et øjeblik, mens du varmer let saltet vand i en gryde (fx 8 dl i en 2-liters gryde). Form 20-25 boller af halvdelen af farsen. Lad dem koge op, så de har fået nok 7-10 min. Skum evt. Tag de færdige boller op og gentag med resten.

Tjek om der skal tilsættes lidt kogevand til tomatsaucen og smag den til. Kom kødbollerne i og varm i gennem. Server kødboller i tomatsauce til nykogt pasta og drys med parmesan. Pynt med oregano og server.

Tip

I stedet for friske tomater kan man bruge flåede tomaer fra dåse.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: