Spaghetti med kødboller i tomatsauce
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Så er det tid for lady og vagabonden! Lange spaghettier og kødboller lige til at dele.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Nøglehulsmærket opskrift

Så er det tid for lady og vagabonden! Lange spaghettier og kødboller lige til at dele.

Antal portioner

Tomatsauce

  • 600 g solmodne tomater i grove stykker
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk hakkede friske oreganoblade
  • 1 tsk groft salt

Kødboller

  • 1 dl havregryn
  • ½ dl mælk, fx minimælk
  • 50 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 400 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 æg
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk delikatessepaprika

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 300 g tørret spaghetti
  • 50 g revet parmesanost

Fremgangsmåde:

Tomatsauce

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og lad dem koge ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time - indtil tomaterne er kogt ud. Tilsæt evt. lidt kogevand fra kødbollerne, så saucen forbliver flydende. Du kan evt. blende saucen.

Kødboller

Udblød havregrynene i mælk og hytteost. Rør resten af ingredienserne sammen i en skål, indtil farsen bliver sej. Tilsæt havregrynene og rør på ny indtil farsen bliver sej. Lad farsen hvile et øjeblik, mens du varmer let saltet vand i en gryde (fx 8 dl i en 2-liters gryde). Form 20-25 boller af halvdelen af farsen. Lad dem koge op, så de har fået nok 7-10 min. Skum evt. Tag de færdige boller op og gentag med resten.

Tjek om der skal tilsættes lidt kogevand til tomatsaucen og smag den til. Kom kødbollerne i og varm i gennem. Server kødboller i tomatsauce til nykogt pasta og drys med parmesan. Pynt med oregano og server.

Tips

I stedet for friske tomater kan man bruge flåede tomaer fra dåse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 21 %
Print