Spaghetti med peberfrugtsauce og valnødder
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Spaghetti med peberfrugtsauce og valnødder

En dejlig grøntsagssauce til spaghetti. Her er den klassiske tomatsauce skiftet ud med sauce af røde peberfrugter, løg og æble.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med peberfrugtsauce og valnødder

Nøglehulsmærket opskrift

En dejlig grøntsagssauce til spaghetti. Her er den klassiske tomatsauce skiftet ud med sauce af røde peberfrugter, løg og æble.

Antal portioner

Peberfrugtsauce

  • 25 g smør
  • 3 røde peberfrugter i grove tern (ca. 450 g)
  • 2 zittauerløg i grove tern (ca. 150 g)
  • 2 skrællede æbler i grove tern (ca. 200 g)
  • 1 dl vand
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti

Pynt

  • kviste af frisk timian

Fremgangsmåde:

Peberfrugtsauce

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter, løg og æbler i ca. 2 min. Tilsæt vand, timian og salt. Kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Blend peberfrugtsaucen og smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.

Vend hytteost og pesto sammen. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den tilbage i gryden. Vend peberfrugtsaucen sammen med spaghettien, varm godt igennem og kom det i en stor varm skål. Drys med valnødder og groftkværnet peber og server retten sammen med krydret hytteost og limebåde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %
Print