Spaghetti med peberfrugtsauce og valnødder

Nøglehulsmærket opskrift

Spaghetti med peberfrugtsauce og valnødder

Bedømmelse

(9 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

En dejlig grøntsagssauce til spaghetti. Her er den klassiske tomatsauce skiftet ud med sauce af røde peberfrugter, løg og æble.

Ingredienser

Antal portioner

Peberfrugtsauce

  • 25 g smør
  • 3 røde peberfrugter i grove tern (ca. 450 g)
  • 2 zittauerløg i grove tern (ca. 150 g)
  • 2 skrællede æbler i grove tern (ca. 200 g)
  • 1 dl vand
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 2 spsk peberfrugtpesto
  • 50 g grofthakkede valnøddekerner
  • groftkværnet peber
  • 1 limefrugt i både

Pynt

  • kviste af frisk timian

Sådan gør du

Sådan gør du

Peberfrugtsauce

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugter, løg og æbler i ca. 2 min. Tilsæt vand, timian og salt. Kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Blend peberfrugtsaucen og smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.

Vend hytteost og pesto sammen. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den tilbage i gryden. Vend peberfrugtsaucen sammen med spaghettien, varm godt igennem og kom det i en stor varm skål. Drys med valnødder og groftkværnet peber og server retten sammen med krydret hytteost og limebåde.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 26 %

Kilde: