Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

30 min
Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

Små kødboller med ekstra smag fra parmaskinken. Persillepesto til spaghettien og broccoli for syns og smags skyld.....luksusversionen af Lady og Vagabondens spaghetti og kødboller.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

Ingredienser

400 g Hakket grisekød
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Parmaskinke tyndt skåret (ca. 50 g)

Persillepesto

½ liter Blade af bredbladet persille (ca. 30 g)
1 spsk Hakkede salvieblade
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 spsk Olivenolie
1 spsk Vand
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornsspaghetti
400 g Broccoli i buketter
300 g Snittet spidskål
50 g Revet cheddar- og maasdammerost

Pynt

Friskkværnet peber

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland det hakkede kød med salt og peber. Form kødet til 16 kødboller.
  • Del skinkeskiverne i 16 stykker og rul et stykke om hver kødbolle.
  • Læg kødbollerne på en plade med alufolie og bag dem øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Grill til sidst kødbollerne i 1-2 min., så de bliver lidt gyldne.

Persillepesto

  • Hak alle ingredienserne i en hurtighakker.

Pasta

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 9 min.
  • Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 3 min. til spaghetti og broccoli er mør, uden at være blød.
  • Kom spidskål i kogevandet, rør rundt og hæld det hele i et dørslag.
  • Vend spaghetti og grøntsager sammen med persillepesto og kom det i et stor fad.
  • Fordel kødbollerne på toppen, drys med ost og friskkværnet peber. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9863 kJ / 2357 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 31,6 % 8,9 g
Kulhydrat: 38,1 % 10,7 g
Fedt: 30,3 % 3,9 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-persillepesto-og-kodboller-i-parmasvob/