Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

30 min
Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

Små kødboller med ekstra smag fra parmaskinken. Persillepesto til spaghettien og broccoli for syns og smags skyld.....luksusversionen af Lady og Vagabondens spaghetti og kødboller.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Spaghetti med persillepesto og kødboller i parmasvøb

Ingredienser

400 g Hakket grisekød
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Parmaskinke tyndt skåret (ca. 50 g)

Persillepesto

½ liter Blade af bredbladet persille (ca. 30 g)
1 spsk Hakkede salvieblade
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 spsk Olivenolie
1 spsk Vand
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornsspaghetti
400 g Broccoli i buketter
300 g Snittet spidskål
50 g Revet cheddar- og maasdammerost

Pynt

Friskkværnet peber

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland det hakkede kød med salt og peber. Form kødet til 16 kødboller.
  • Del skinkeskiverne i 16 stykker og rul et stykke om hver kødbolle.
  • Læg kødbollerne på en plade med alufolie og bag dem øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Grill til sidst kødbollerne i 1-2 min., så de bliver lidt gyldne.

Persillepesto

  • Hak alle ingredienserne i en hurtighakker.

Pasta

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 9 min.
  • Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 3 min. til spaghetti og broccoli er mør, uden at være blød.
  • Kom spidskål i kogevandet, rør rundt og hæld det hele i et dørslag.
  • Vend spaghetti og grøntsager sammen med persillepesto og kom det i et stor fad.
  • Fordel kødbollerne på toppen, drys med ost og friskkværnet peber. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9863 kJ / 2357 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 31,6 % 8,9 g
Kulhydrat: 38,1 % 10,7 g
Fedt: 30,3 % 3,9 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-persillepesto-og-kodboller-i-parmasvob/