Spaghetti og kødsauce med balsamico
30 min

Spaghetti og kødsauce med balsamico

På italiensk hedder kødsaucen ragù. Som oftest i Italien er der regionale forskelle, men saucen indeholder altid en eller anden form for kød, grøntsager og en væde som kan være vin, bouillon, tomat eller lignende.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti og kødsauce med balsamico

På italiensk hedder kødsaucen ragù. Som oftest i Italien er der regionale forskelle, men saucen indeholder altid en eller anden form for kød, grøntsager og en væde som kan være vin, bouillon, tomat eller lignende.

Antal portioner
  • 2 tsk olivenolie
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 3 fintrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 5 stilke fintrevet bladselleri (ca. 200 g)
  • 3 fintrevne zittauerløg (ca. 200 g)
  • 4 dl Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk hakket rød chilipeber
  • 2 store hakkede fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1½ tsk groft salt
  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • 100 g grønne oliven i saltlage

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 300 g tørret spaghetti - koges

Fremgangsmåde:

Lad olien blive varme i en gryde. Steg kødet i ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt grøntsager, pastasauce, balsamico og krydderier. Kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. Fjern laurbærbladene og smag til.

Bland salatblade og oliven og server salaten til kødsauce og nykogt spaghetti.

Tip

Kødsaucen bliver kun bedre jo længere tid den koger. Har du tid, kan den koge op til 4 timer - så skal det være ved helt svag varme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 25 %
Print