Spaghetti og kødsauce med grøntsager
30 min

Spaghetti og kødsauce med grøntsager

Spaghetti og kødsovs er en klassiker! Denne udgave er med grove grøntsager og friske basilikumsblade.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti og kødsauce med grøntsager

Spaghetti og kødsovs er en klassiker! Denne udgave er med grove grøntsager og friske basilikumsblade.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 dl vand
  • 2 tsk hvedemel
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • ½ dl japansk sojasauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 gulerødder i mundrette bidder
  • 1 grøn squash i mundrette bidder
  • 2 dl hakkede friske basilikumblade
  • evt. kulør
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Kom vand og mel i en melryster og ryst det godt sammen. Rør jævningen i fraichen og kom det i panden sammen med sojasauce, salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt gulerødder og bring atter retten i kog. Kog den ved jævn varme, stadig under låg, i ca. 5 min. Vend squashstykker og basilikum i og kog saucen i ca. 1 min. Smag kødsauce med grøntsager til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at vare blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Ved serveringen

Kom spaghettien i en varm stor skål. Hæld saucen over, pynt med basilikumblade og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11029 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 21 %
Print