Speltboller med havregryn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

60+ min

Små runde og grove - til din morgenmad eller eftermiddagskaffe.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Dagen før

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 3 dl Arla A38® naturel 0,5% Naturel 0,5%
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 75 g havregryn (ca. 2¼ dl)
  • 400 g speltmel (ca. 6¾ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Pynt

  • hørfrø

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt A38, salt og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Slå dejen godt igennem. Dyp 2 spiseskeer i vand og form 24 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Drys med hørfrø og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: