Speltboller med havregryn
60+ min

Speltboller med havregryn

Små runde og grove - til din morgenmad eller eftermiddagskaffe.
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltboller med havregryn

Små runde og grove - til din morgenmad eller eftermiddagskaffe.

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Dagen før

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 3 dl Arla A38® naturel 0,5%
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 75 g havregryn (ca. 2¼ dl)
  • 400 g speltmel (ca. 6¾ dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Pynt

  • hørfrø

Fremgangsmåde:

Dagen før

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt A38, salt og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Slå dejen godt igennem. Dyp 2 spiseskeer i vand og form 24 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Drys med hørfrø og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 13 %
Print