Spelthveder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Hveder er betegnelsen for boller, der bages tæt sammen og efter bagning flækkes og ristes. Server med tandsmør!

Ingredienser

14 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • ¼ liter koldt vand
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g sigtet speltmel (ca. 3½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gær ud i vand. Tilsæt kvark, salt, honning og olivenolie. Rør det godt sammen. Tilsæt speltmel og rør dejen til en fast grød. Rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen næsten ikke kan røres mere. Gem resten af hvedemelet til formning af bollerne. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet mindst 12 timer, gerne til dagen efter. Tag den bløde dej ud på et godt melet bord, men ælt den ikke. Kom mel på hænderne og form 14 boller, der lægges ret tæt sammen på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve mindst 1 time. Bag hvederne midt i ovnen. Skru ned for varmen og bag dem færdige. Lad dem køle af. Flæk dem og rist dem gyldne på skærefladen, fx på en brødrister.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 17 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: