Spelthveder
60+ min

Spelthveder

Hveder er betegnelsen for boller, der bages tæt sammen og efter bagning flækkes og ristes. Server med tandsmør!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spelthveder

Hveder er betegnelsen for boller, der bages tæt sammen og efter bagning flækkes og ristes. Server med tandsmør!

14 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • ¼ liter koldt vand
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g sigtet speltmel (ca. 3½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)

Fremgangsmåde:

Rør gær ud i vand. Tilsæt kvark, salt, honning og olivenolie. Rør det godt sammen. Tilsæt speltmel og rør dejen til en fast grød. Rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen næsten ikke kan røres mere. Gem resten af hvedemelet til formning af bollerne. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet mindst 12 timer, gerne til dagen efter. Tag den bløde dej ud på et godt melet bord, men ælt den ikke. Kom mel på hænderne og form 14 boller, der lægges ret tæt sammen på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve mindst 1 time. Bag hvederne midt i ovnen. Skru ned for varmen og bag dem færdige. Lad dem køle af. Flæk dem og rist dem gyldne på skærefladen, fx på en brødrister.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 17 %
Print