Speltkerner med svampe og spinat

Speltkerner med svampe og spinat

15 min
Byd på en varm herlig efterårsret med skovsvampe du selv har plukket.
https://www.arla.dk/opskrifter/speltkerner-med-svampe-og-spinat/

Sådan gør du

  • Kom speltkernerne i kogende bouillon. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld evt. spelten til afdrypning i en sigte.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg svampe og løg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt fløde, spinat og salt og lad det koge i ca. 1 min. Vend speltkernerne i svampeblandingen. Bryd osten i mindre stykker og fordel dem på retten sammen med de hakkede hasselnødder.

Speltkerner med svampe smager dejligt sammen med stegt kylling, and eller vildt. Server fx som vegetarret med lidt grønne bønner og brød til.

Energiindhold for hele retten:

9413 kJ / 2250 kcal

Næringsindhold pr. 100g

753 kJ / 180 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 10,2 % 4,5 g
Kulhydrat: 39,3 % 17,4 g
Fedt: 50,5 % 10,3 g

Ingredienser

2 dl Parboiled spelt (ca. dl)
3 dl Vildtbouillon eller kantarelbouillon
25 g Smør
1 liter Blandede svampe i grove stykker
1 Grofthakket løg
1 dl Piskefløde
125 g Rensede babyspinatblade
½ tsk Groft salt
125 g Salatost
½ dl Ristede, hakkede hasselnøddekerner (ca. dl)