Speltotto med kylling

Speltotto med kylling

35 min
Speltotto med kylling bliver cremet og lækker af den smeltede ost. Nem at lave og fyldt med smag og grøntsager. Speltotto er som en risotto, men lavet på spelt.
https://www.arla.dk/opskrifter/speltotto-med-kylling/

Sådan gør du

Speltotto
  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde og svits løgene ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt perlespelt og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Kom bouillon, bladselleri, hvidløg og salt i gryden og bring det i kog. Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Skru op til kraftig varme, tilsæt spinat og bring speltottoen i kog. Skru ned til svag varme igen og kog i yderligere ca. 12 min., stadig under tætsluttende låg.
  • Riv osten groft og vend den i speltottoen lige inden serveringen.
Kylling
  • Del imens kyllingefileterne på langs, så du har 4 stykker kød.
  • Lad olien blive varm i en pande. Brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag varme, ca. 6 min. på hver side.
  • Tag kyllingefileterne op, drys med salt og server dem til den cremede speltotto.
Energiindhold for hele retten:

7908 kJ / 1890 kcal

Næringsindhold pr. 100g

416 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 29,2 % 7,1 g
Kulhydrat: 43,8 % 10,7 g
Fedt: 27 % 3 g
Mere inspiration

Hel kylling på grill - en af familiens favoritter.

Kylling på grill
60+ min
Kylling på grill
(4)

Ingredienser

Speltotto
½ spsk Olivenolie
4 Hakkede bananskalotteløg (ca. 200 g)
240 g Skyllet perlespelt (ca. 3 dl)
4½ dl Grøntsagsbouillon
4 stilke Bladselleri i skiver (ca. 150 g)
2 Små fed hvidløg i skiver
½ tsk Groft salt
400 g Frossen helbladet spinat
75 g Cheddarost
Kylling
2 Store kyllingefileter (ca. 350 g)
½ spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Pynt
1 Grøn chilipeber i tynde ringe
Lidt groftrevet cheddarost og bladselleriblade