Speltpilaf med bok-choi

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

En dejlig saftig speltpilaf med persillerod, ingefær, pistacier, mozzarella og appelsin. Og ikke mindst den lille lækre, sprøde kål, bok-choi.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 15 g smør
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt
  • 4 persillerødder i tern (ca. 250 g)
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 150 g appelsinfileter - af 2 appelsiner
  • 1 dl strimlede blade af thai-basilikum eller almindelig basilikum
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g rensede bok-choi eller pak-choi blade (asiatisk kåltype)

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • friskpresset appelsinsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og lad den dryppe af i en sigte. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kernerne i ca. ½ min. Tilsæt bouillon og salt og kog perlespelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Vend persillerod og ingefær i og kog i yderligere ca. 6 min. Kom appelsinfileter og basilikum i pilaffen lige inden serveringen og smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en sauterpande. Damp kålen under låg, lige inden serveringen, i ½-1 min.

Kom pilaffen i et dybt fad. Drys med halvdelen af osten. Læg kålbådene ovenpå og drys med resten af osten, pistacienødder og peber. Server straks sammen med appelsinsaft som I selv kan hælde over.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag