Pleskner
1 time
•
Pleskner er en dejlig klassisk småkage, som vi har givet lidt mere smag i form af limeskal og kardemomme. Pleskner er nemme at lave - dejen skal blot piskes sammen - og fordeles på bagepladen med god afstand i mellem. Hjemmelavede pleskner kan nydes hele året - og de smager herligt både med og uden limeskal og kardemomme. Prøv dig frem - måske også med at lægge 2 og 2 pleskner sammen om en creme eller lidt flødeskum?
Ingredienser
Pleskner
|
20
Kardemommekapsler - frøene herfra
|
|
|---|---|
|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
|
45 g
Speltflager eller grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
|
|
2 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
3
Æggehvider (ca. 1 dl)
|
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
Sådan gør du
Pleskner
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge stødt kardemomme - ca. 2 tsk.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1588 kJ / 380 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,1 g |
| Protein: | 4,9 g |
| Fedt: | 21,1 g |
| Kulhydrat: | 42,6 g |