Spiralsmåkager
1 time 5 min
Fryseegnet
•
Små dekorative spiralsmåkager (på engelsk pinwheel). Sprøde småkager med to forskellige deje, en lys dej og en kakaodej med appelsinskal, som komplimenterer hinanden perfekt. Småkagerne imponerer på udseende samtidig med, at de rent faktisk er nemme at lave. Bag vores smørbagte spiralsmåkager, næste gang du vil opgradere småkage- og/eller konfektfadet.
Ingredienser
Lys småkagedej
150 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
---|---|
100 g
Koldt smør
|
|
75 g
Flormelis
|
|
1 spsk
Sammenpisket æg
|
Mørk småkagedej
100 g
Hvedemel
|
|
---|---|
100 g
Koldt smør
|
|
75 g
Flormelis
|
|
50 g
Kakaopulver
|
|
3 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Sammenpisket æg
|
Sådan gør du
Lys småkagedej
Mørk småkagedej
Spiralsmåkager
Opbevar dejrullen tildækket i køleskabet og bag småkager efterhånden, som de skal spises. Dejen kan opbevares ca. 2 uger i køleskabet.
Den ubagte dej kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13139 kJ / 3140 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1921 kJ / 459 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 4,8 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 44,1 % | 49,8 g |
Fedt: | 51,1 % | 26,5 g |