Speltrundstykker

Bedømmelse

(35 vurderinger)

60+ min

Hytteost i dejen gør disse lækre rundstykker ekstra saftige.

Ingredienser

16 brød pr. portion

Antal portioner
  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 4 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk mørk sirup
  • 300 g sigtet speltmel (ca. 5 dl)
  • 475 g hvedemel (ca. 8 dl)
  • 2 dl græskarkerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt hytteost, fedtstof, salt, sirup og det meste af melet (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske til den er smidig (ca. 10 min.) - brug evt. en maskine. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 og rul hvert dejstykke til en lang pølse. Skær hver pølse i ca. 8 stykker.

Kom græskarkernene i en skål og dyp den ene skæreflade på hvert dejstykke heri. Stil rundstykkerne på plader med bagepapir (på snitfladen uden kerner) og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag speltrundstykkerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tip

I stedet for speltmel kan du bruge fuldkornshvedemel - brug evt. lidt mindre.

Bagetid

12-15 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: