Speltrundstykker
60+ min

Speltrundstykker

Hytteost i dejen gør disse lækre rundstykker ekstra saftige.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltrundstykker

Hytteost i dejen gør disse lækre rundstykker ekstra saftige.

16 brød pr. portion

Antal portioner
  • 2 dl græskarkerner

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt hytteost, fedtstof, salt, sirup og det meste af melet (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske til den er smidig (ca. 10 min.) - brug evt. en maskine. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 og rul hvert dejstykke til en lang pølse. Skær hver pølse i ca. 8 stykker.

Kom græskarkernene i en skål og dyp den ene skæreflade på hvert dejstykke heri. Stil rundstykkerne på plader med bagepapir (på snitfladen uden kerner) og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag speltrundstykkerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tip

I stedet for speltmel kan du bruge fuldkornshvedemel - brug evt. lidt mindre.

Bagetid

12-15 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %
Print