Speltrundstykker - Opskrifter - Arla

Speltrundstykker

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(40 vurderinger)

60+ min

Hytteost i dejen gør disse lækre rundstykker ekstra saftige.

Ingredienser

16 brød pr. portion

Antal portioner

  • 2 dl græskarkerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt hytteost, fedtstof, salt, sirup og det meste af melet (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske til den er smidig (ca. 10 min.) - brug evt. en maskine. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 og rul hvert dejstykke til en lang pølse. Skær hver pølse i ca. 8 stykker.

Kom græskarkernene i en skål og dyp den ene skæreflade på hvert dejstykke heri. Stil rundstykkerne på plader med bagepapir (på snitfladen uden kerner) og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag speltrundstykkerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tip

I stedet for speltmel kan du bruge fuldkornshvedemel - brug evt. lidt mindre.

Bagetid

12-15 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: