Speltrundstykker

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(36 vurderinger)

60+ min

Hytteost i dejen gør disse lækre rundstykker ekstra saftige.

Ingredienser

16 brød pr. portion

Antal portioner
  • 2 dl græskarkerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt hytteost, fedtstof, salt, sirup og det meste af melet (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske til den er smidig (ca. 10 min.) - brug evt. en maskine. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 og rul hvert dejstykke til en lang pølse. Skær hver pølse i ca. 8 stykker.

Kom græskarkernene i en skål og dyp den ene skæreflade på hvert dejstykke heri. Stil rundstykkerne på plader med bagepapir (på snitfladen uden kerner) og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag speltrundstykkerne midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tip

I stedet for speltmel kan du bruge fuldkornshvedemel - brug evt. lidt mindre.

Bagetid

12-15 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: