Spinatpande med mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

30 min

Lækker fiskepande med spinat og sprøde nødder er god som ugens fiskeret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g flækkede, smuttede mandler
  • 500 g torskefilet (helst et tykt stykke)
  • 25 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler, fx nix pille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 5 min. ved jævn varme, til de er gyldne. Tag mandlerne op.

Rens, skyl og tør torskefileten og skær den i 4-6 lige store stykker. Lad smørret blive gyldent i panden. Brun fiskestykkerne ca. 1 min. på hver side. Steg fisken ved jævn varme i ca. 2 min - vend et par gange. Tag torsken op, drys med salt og peber og lad den hvile tildækket.

Tør panden af. Pres væden ud af spinaten i en sigte - gem væden. Bring fløde, ca. 2 dl af spinatvæden, hvidløg, salt og peber i kog i panden. Tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Lad saucen koge ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt spinat, varm saucen igennem og smag til. Læg fiskestykkerne ovenpå spinaten, drys med mandler og server straks.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Til denne enkle fiskeret vil en klassisk chablis være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks