Spinatpande med mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

30 min

Lækker fiskepande med spinat og sprøde nødder er god som ugens fiskeret.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g flækkede, smuttede mandler
  • 500 g torskefilet (helst et tykt stykke)
  • 25 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler, fx nix pille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 5 min. ved jævn varme, til de er gyldne. Tag mandlerne op.

Rens, skyl og tør torskefileten og skær den i 4-6 lige store stykker. Lad smørret blive gyldent i panden. Brun fiskestykkerne ca. 1 min. på hver side. Steg fisken ved jævn varme i ca. 2 min - vend et par gange. Tag torsken op, drys med salt og peber og lad den hvile tildækket.

Tør panden af. Pres væden ud af spinaten i en sigte - gem væden. Bring fløde, ca. 2 dl af spinatvæden, hvidløg, salt og peber i kog i panden. Tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Lad saucen koge ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Tilsæt spinat, varm saucen igennem og smag til. Læg fiskestykkerne ovenpå spinaten, drys med mandler og server straks.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Til denne enkle fiskeret vil en klassisk chablis være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks