Spinatpesto
15 min
•
En lækker og billigere variant af den klassiske basilikumpesto, da de dyre pinjekerner er erstattet af solsikkekerner.
Ingredienser
|
50 g
Solsikkekerner (ca. 1 dl)
|
|---|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|---|---|
|
75 g
Skyllede babyspinatblade
|
|
|
1½ dl
Vand
|
|
|
1 dl
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
|
2
Små fed hvidløg
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta. Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Rør evt. lidt ekstra olie eller vand i, hvis pestoen er blevet tyk.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1340 kJ / 320 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 8,1 g |
| Fedt: | 31,8 g |
| Kulhydrat: | 1,5 g |