Spinatpesto

15 min
Spinatpesto

En lækker og billigere variant af den klassiske basilikumpesto, da de dyre pinjekerner er erstattet af solsikkekerner.

Ingredienser

50 g Solsikkekerner (ca. 1 dl)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
75 g Skyllede babyspinatblade
1½ dl Vand
1 dl Smagsneutral olie, fx rapsolie
2 Små fed hvidløg
½ tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist ved jævn varme i ca. 5 min. Tag dem af panden og lad dem køle lidt af.
  • Kom de ristede solsikkekerner og de øvrige ingredienserne i en blender og blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Smag til og stil pestoen tildækket i køleskabet til servering.

Brug pestoen som dip til brød eller vend den i din nykogte pasta. Pestoen kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 1 uge. Rør evt. lidt ekstra olie eller vand i, hvis pestoen er blevet tyk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6335 kJ / 1514 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1336 kJ / 319 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,3 % 8,1 g
Kulhydrat: 1,9 % 1,5 g
Fedt: 87,8 % 31,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/spinatpesto/