Spinatpie

1 time 5 min
Arbejdstid: 25 min
Spinatpie

Nem og lækker spinattærte lavet med færdigkøbt butterdej, spinat og salatost. Spis spinattærten varm eller kold - og gerne med en god salat.

Ingredienser

4 plader Frossen butterdej
½ dl Vand
½ tsk Groft salt
1 pakke Frossen helbladet spinat
25 g Smør
1 Finthakket løg
200 g Salatost i tern
3 spsk Hakket persille
¼ tsk Revet muskatnød
Friskkværnet peber
4 Sammenpiskede æg

Sådan gør du

  • Tø butterdejspladerne op.
  • Kom vand, salt og spinat i en gryde, og tø spinaten op ved svag varme. Hæld den i en sigte og pres den fri for vand.
  • Smelt smørret i en gryde og svits løget heri.
  • Tilsæt spinat, salatost, persille, muskat og peber.
  • Tag gryden fra varmen og tilsæt æggene (hold lidt tilbage til pensling).
  • Læg 2 plader butterdej sammen, ved den lange side - og lidt over hinanden. Rul pladen ud (ca. 25 x 40 cm) på et meldrysset bord.
  • Læg pladen i bunden og op ad siderne i et smurt ovnfast fad (ca. 16 x 30 cm) og fyld spinatmassen heri.
  • Læg de 2 sidste plader sammen, som beskrevet ovenfor og rul dem ud, så de passer til fadet. Læg den over spinatfyldet.
  • Skær med en kniv i dejlåget, så der bliver 12 firkantede stykker. Pensl æg.
  • Bag spinatpien midt i ovnen ca. 40 min. ved 175°. Server den lun eller kold.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9069 kJ / 2168 kcal

Næringsindhold pr. 100g

785 kJ / 188 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 18,4 % 8,5 g
Fedt: 66,7 % 14,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/spinatpie/