Spinatsalat med rødbeder og æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Mangler du inspiration til en nem og lækker salat? Så prøv denne opskrift på spinatsalat med rødbeder og æbler. De søde æbler passer perfekt til rødbederne med et skvæt af den syrlige dressing.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 skiver flutes - tyndt skåret
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 uskrællede æbler i små tern, fx discovery
  • 2 friske rødbeder i små tern
  • ½ spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt

Dressing

  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g rensede babyspinatblade
  • 50 g rensede rødbedeblade

Hertil

  • 2 stegt andebryster eller 600 g lammekød (ca. 600 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist brødskiverne i en tør pande ca. 2 min. på hver side, eller til de er gyldne - pres brødskiverne med en paletkniv under ristningen. Tag brødskiverne af panden og tilsæt halvdelen af smørret samt hvidløg. Lad smørret blive gyldent. Læg brødskiverne tilbage, så de kan opsuge hvidløgssmørret - ca. 1 min. på hver side. Læg de ristede flutesskiver på et stykke fedtsugende papir. Tør panden af med køkkenrulle.

Lad resten af smørret blive gyldent i panden og steg æbleternene ved kraftig varme i ca. 4 min. - rør af og til. Tag de gyldne æbletern af panden med en hulske og læg dem til side. Steg derefter rødbedeternene ved jævn varme i ca. 8 min. - rør af og til. Dryp dem med balsamicoeddike og drys med salt. Lad også rødbedeternene køle af.

Dressing

Pisk eddiken sammen med olie, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Bland spinat- og rødbedeblade i en salatskål og vend dressingen i. Fordel salaten på tallerkener sammen med det stegte andebryst, æble- og rødbedetern. Pynt med ristede flutesskiver.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag