Spinatsalat med rødbeder og æbler
30 min

Spinatsalat med rødbeder og æbler

Mangler du inspiration til en nem og lækker salat? Så prøv denne opskrift på spinatsalat med rødbeder og æbler. De søde æbler passer perfekt til rødbederne med et skvæt af den syrlige dressing.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spinatsalat med rødbeder og æbler

Mangler du inspiration til en nem og lækker salat? Så prøv denne opskrift på spinatsalat med rødbeder og æbler. De søde æbler passer perfekt til rødbederne med et skvæt af den syrlige dressing.

Antal portioner
  • 8 skiver flutes - tyndt skåret
  • 25 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 uskrællede æbler i små tern, fx discovery
  • 2 friske rødbeder i små tern
  • ½ spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt

Dressing

  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g rensede babyspinatblade
  • 50 g rensede rødbedeblade

Hertil

  • 2 stegt andebryster eller 600 g lammekød (ca. 600 g)

Fremgangsmåde:

Rist brødskiverne i en tør pande ca. 2 min. på hver side, eller til de er gyldne - pres brødskiverne med en paletkniv under ristningen. Tag brødskiverne af panden og tilsæt halvdelen af smørret samt hvidløg. Lad smørret blive gyldent. Læg brødskiverne tilbage, så de kan opsuge hvidløgssmørret - ca. 1 min. på hver side. Læg de ristede flutesskiver på et stykke fedtsugende papir. Tør panden af med køkkenrulle.

Lad resten af smørret blive gyldent i panden og steg æbleternene ved kraftig varme i ca. 4 min. - rør af og til. Tag de gyldne æbletern af panden med en hulske og læg dem til side. Steg derefter rødbedeternene ved jævn varme i ca. 8 min. - rør af og til. Dryp dem med balsamicoeddike og drys med salt. Lad også rødbedeternene køle af.

Dressing

Pisk eddiken sammen med olie, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Bland spinat- og rødbedeblade i en salatskål og vend dressingen i. Fordel salaten på tallerkener sammen med det stegte andebryst, æble- og rødbedetern. Pynt med ristede flutesskiver.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 51 %
Print