Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl.
https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-jordskokkesalat-med-arter-og-bacon/

Sådan gør du

  • Fordel baconternene i en kold sauterpande og steg dem først i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned og steg i yderligere ca. 5 min. ved jævn varme. Tag bacon op på fedtsugende papir - gem 1 spsk fedt i panden.
Jordskokkesalat
  • Lad fedtet blive varmt i sauterpanden og steg 300 g af jordskokkerne i ca. 2 min. Tilsæt ærter, 150 g spinat, spidskommen og salt og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.
Krydret flødeskum
  • Pisk fløde, eddike, salt og peber til et let skum.
  • Fordel de sidste spinatblade på et fad. Vend de rå jordskoktern i den lune salat og anret den på spinaten. Drys med bacon og hampefrø og server straks sammen med ristet brød og krydret flødeskum.
Energiindhold for hele retten:

13594 kJ / 3249 kcal

Næringsindhold pr. 100g

888 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 11,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 52 % 27,2 g
Fedt: 36,7 % 8,8 g

Ingredienser

150 g Bacon i små tern
Jordskokkesalat
450 g Jordskokker i små tern
200 g Ærter
½ tsk Stødt spidskommen
200 g Babyspinatblade
½ tsk Groft salt
Krydret flødeskum
1½ dl Piskefløde
1 tsk Ufarvet lagereddike
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Hampefrø
Tilbehør
400 g Ristet groft brød