Sprød jordskokkesalat med ærter og bacon
•
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I middelalderen blev svinekød – kaldet flæsk – anset for at være det fineste kød. Og det var almindeligt at servere flæsk sammen med roer eller ærter, groft brød og godt øl.
Ingredienser
|
150 g
Bacon i små tern
|
|---|
Jordskokkesalat
|
450 g
Jordskokker i små tern
|
|
|---|---|
|
200 g
Ærter
|
|
|
½ tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
200 g
Babyspinatblade
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Krydret flødeskum
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Ufarvet lagereddike
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
|
Hampefrø
|
|---|
Tilbehør
|
400
Ristet groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Jordskokkesalat
Krydret flødeskum
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
692 kJ / 165 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3 g |
| Protein: | 5,6 g |
| Fedt: | 7,9 g |
| Kulhydrat: | 17,9 g |