Sprød kalvelever med spicy rosenkål

1 time
Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Vi spurgte for flere år siden - hvilke 3 råvarer kan du dårligst lide? Teamet i Arla Karolines Køkken® påtog sig så udfordringen at udvikle en opskrift med disse 3 ingredienser, der både smager godt (for nogen). De 3 "vindere" var kalvelever, kommen og rosenkål - og her er opskriften. Kalveleveren er vendt i en skøn blanding af krydderier og sesamfrø - og rosenkålen er dejligt spicy. Måske kan det få flere til at kalvelever? Prøv det ....

Ingredienser

Spicy rosenkål

800 g Rosenkål
1 dl Vand
3 dl Mælkesauce
2 tsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sprød kalvelever

1 spsk Kommen
1 tsk Groft salt
½ tsk Friskkværnet peber
6 spsk Sesamfrø
500 g Kalvelever i meget tynde skiver
2 spsk Olivenolie
300 g Tørrede ægnudler
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt

Pynt

Friske blade af rosenkål

Sådan gør du

Spicy rosenkål

  • Skær enderne af rosenkålene og fjern de yderste grove blade. Skyl rosenkålene.
  • Pil lidt blade fra og læg dem i en skål vand i køleskabet.
  • Skær rosenkålene i halve og kvarte stykker.
  • Bring den ene dl vand i kog i en gryde og tilsæt rosenkålene.
  • Kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. - eller til de er knap møre.
  • Tilsæt sauce, chilipeber, limeskal, -saft, salt og peber.
  • Bring saucen i kog og smag til.

Sprød kalvelever

  • Rist imens kommen, salt og peber i en tør pande ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Hæld blandingen i en dyb tallerken og vend sesamfrøene i.
  • Fjern eventuelle hinder på leverskiverne. Dup kødet tørt og vend det i krydderblandingen.
  • Lad 1 spsk af olien blive godt varm i en pande og steg halvdelen af leveren ved kraftig varme i ca. 3 min. - vend af og til.
  • Gentag med resten af olie og lever.

Anretning af kalvelever med spicy rosenkål

  • Kom nudlerne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 2 min.
  • Hæld nudlerne til afdrypning i en sigte og kom dem i et stort varm fad sammen med de spicy rosenkål.
  • Server straks sammen med det sprødstegte kalvelever - pynt med rosenkålsblade.

I stedet for frisk rosenkål kan du bruge 600 g frosne, optøede.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10835 kJ / 2590 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,2 % 7 g
Kulhydrat: 46 % 11,8 g
Fedt: 26,8 % 3,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-kalvelever-med-spicy-rosenkal/