Sprød og knasende ostemad

15 min
Sprød og knasende ostemad

Ligesom danskernes velkendte hotdog ofte ses i nye klæder - har vores velkendte ostemad nu også gennemgået en forvandling og optræder her i en ny, sprød og lækker variant.

Ingredienser

Æble-jordskokkesalat

1 Æble
50 g Skrællede jordskokker i tern
2 spsk Finthakket bredbladet persille
1 tsk Friskpresset limesaft
2 skiver Serrano skinke
2 skiver Knækbrød fx polar
2 spsk Basilikumpesto
4 skiver Skæreost

Sådan gør du

Æble-jordskokkesalat

  • Skær æblet i små tern og vend dem sammen med de øvrige ingredienser.
  • Del skinkeskiverne på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, og bag dem sprøde midt i ovnen. Sæt skinkeskiverne i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.
  • Smør brødskiverne med pesto og læg osten herpå.
  • Fordel æble-jordskokkesalaten på midten af de 2 ostemadder og læg den sprøde skinke på toppen og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2644 kJ / 632 kcal

Næringsindhold pr. 100g

801 kJ / 192 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19,3 % 9,1 g
Kulhydrat: 28 % 13,2 g
Fedt: 52,7 % 11,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-og-knasende-ostemad/