Sprød salat med granatæble og salatost

30 min
Sprød salat med granatæble og salatost

Dejlig knasende sur-sød-salt salat. Spis den til frokost med et stykke brød eller server den som tilbehør til et stykke kød eller fisk.

Ingredienser

1 Glaskål (ca. 300 g)
3 Gulerødder (ca. 225 g)
175 g Kerner fra granatæble (ca. 175)
100 g Salatost i tern

Dressing

2 spsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Jomfruolivenolie
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

  • Skræl glaskål og gulerødder og skær top og bund af. Skær helt tynde strimler af kål og gulerødder med en tyndskræller eller en skarp kniv. Vend strimlerne med granatæblekerner og let smuldrede ostetern.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen og smag til. Hæld dressingen over salaten, pynt med mynteblade og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2749 kJ / 657 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 12,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 26,8 % 5,1 g
Fedt: 60,3 % 5,3 g
Relateret video Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-salat-med-granatable-og-salatost/