Biscotti - sprøde kager med mandler

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Biscotti - sprøde kager med mandler

Hjemmebagte biscotti til kaffe og desserter. Denne italiensk-inspirerede opskrift på sprøde kager med mandler er både nem at tilberede - og giver et velsmagende resultat. Prøv den!

Ingredienser

2 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
50 g Smør - smeltet og afkølet
200 g Usmuttede mandler
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Fint salt

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min.
  • Tilsæt smeltet, afkølet smør og mandler.
  • Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen.
  • Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 4 cm brede og 30 cm lange).
  • Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min.
  • Skær stængerne i 1 cm tykke, skrå skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen ca. 15 min.

Kagerne kan også tilberedes uden mandler og serveres som "kammerjunkere" til koldskål. Form dejen til ca. 35 cm lange stænger og forbag dem som nævnt i opskriften. Skær de bagte stænger i ½ cm tykke skiver og bag dem færdige. Af portionen bliver der ca. 120 "kammerjunkere". Både sprøde kager og "kammerjunkere" kan opbevares i en tæt kagedåse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13670 kJ / 3267 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1688 kJ / 403 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6 g
Protein: 9,9 % 9,9 g
Kulhydrat: 46 % 45,7 g
Fedt: 44,1 % 20,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-kager-med-mandler/